fbpx

Waarom mijn hattrick een gezinsprestatie is – 4 onthullende verhalen

Hattrick

"Gefeliciteerd met je hattrick, Margriet!"

Ik moest even googelen om te begrijpen wat de feliciteerder nu precies schreef. En ook waarom het woord 'hattrick' zo populair was in andere reacties op met mijn wauw-post van 28 mei op LinkedIn en Facebook.

Gelukkig bood Wikipedia uitkomst. 'Hattrick' komt oorspronkelijk uit het Engels, en is waarschijnlijk ergens rond 1940 in het Nederlands overgenomen. In het hedendaagse taalgebruik wordt de term ook vaak gebruikt buiten de sport, wanneer iemand een bepaalde prestatie driemaal achter elkaar levert.

De omschrijving zette me meteen aan het denken. Over wat uitzonderlijk presteren is en wat er dan precies uitzonderlijk aan mijn prestatie is: drie jaar achtereen het beste lid van BNI Nederland. (BNI = Business Network International: een wereldwijde netwerkorganisatie met ruim 275000 leden verdeeld over 10000 chapters in 70 landen.)

In deze blog krijg je antwoord op beide vragen en neem ik je mee in mijn werk en privéleven, omdat ik mijn hattrick niet zonder slag en stoot heb bereikt, maar ondanks deze slag en stoot wel heb geleverd.

Ook mijn echtgenoot Mike en dochters Sterre en Noor komen aan het woord over deze slagen en stoten, waarbij zij zeer open en eerlijk zijn over zichzelf, mij en ons gezin.

Maar laten we beginnen bij de aanloop naar de hattrick en het moment suprême.

Beste lid van de regio en nominatie award

Op 23 april 2021 werd ik tijdens het netwerkontbijt van BNI Royaal Amsterdam verrast door regiodirecteur Richard Zohlandt. Hij vertelde mij dat ik over 2020 het beste lid van de regio BNI Amsterdam ben en dat ik daarmee genomineerd ben voor beste BNI-er van Nederland 2021.

In dit filmpje reikt Richard Zohlandt mij de nominatie award uit en geef ik antwoord op zijn vraag hoe ik dit toch elk jaar voor elkaar krijg.

Valse bescheidenheid?

Mijn antwoord op de vraag naar mijn geheim beviel mijn oudste dochter Sterre niet.

"Mama, waarom zeg je nou niet gewoon dat je keihard werkt voor BNI in plaats van dat je het BNI systeem zo trouw volgt? Je kijkt altijd voor al jouw medeleden om je heen en je spot overal kansen. Je hebt papa, Noor en mij er zelfs helemaal mee 'besmet': als wij iemand om hulp horen vragen of over een probleem horen dat hij niet kan oplossen, vragen we jou of je iemand kent. En natuurlijk ken je dan iemand, want sinds jij bij BNI zit heb je altijd voor alles iemand en dus een oplossing. En daar maak je elke dag werk van!"

Van schaamte naar trots

20210423 BNI Nominatie beste lid Nederland 2021

Toen mijn oudste dochter Sterre dit tegen me zei, voelde ik me een beetje beschaamd. Had ik het dan verkeerd gezegd? En had ik inderdaad meer moeten vertellen hoe hard ik voor BNI werk? Het voelde voor mij niet kloppend, terwijl er absoluut een punt zit in wat Sterre zegt. En ik weet waar het in zit.

Ik werk met hart en ziel en dat doe ik vol passie, energie en plezier. Daarom voelt werken niet als werken en hetzelfde geldt voor wat ik met BNI doe. BNI is een onderdeel van mijn bedrijf en een onderdeel van mij, het zit in mijn systeem en daarmee vanzelfsprekend in mijn hele doen en laten.

Op de foto hiernaast zie je me dan ook stralen van trots dat ik voor het 4de jaar op rij genomineerd ben voor beste BNI-er van Nederland. Met hard werken en vanuit mijn hart werken!

Het moment suprême – de hattrick

Wauw, ik zit nog steeds met een smile van oor tot oor: drie jaar op rij de beste van Nederland!

Beste BNI Lid Nederland 2021 champagne

Op 28 mei 2021 ben ik opnieuw uitgeroepen tot het beste BNI-lid van Nederland 2021. Ook over 2020 heb ik dus het meeste voor mijn mede BNI-ers mogen betekenen in het doen van positieve bijdragen aan hun persoonlijke en professionele groei en bloei.

Op het filmpje hieronder zie je hét moment waarin de naam wordt onthuld - en de seconden ervoor zijn toch echt wel spannend hoor. "Er kan er maar een de beste zijn", zoals Jos Baas - directeur BNI Global - zegt. En het gezelschap genomineerden waarin ik sta opgesomd is de beste 1% van Nederland. Dus alle genomineerden een dikke pluim voor jullie en voor mezelf een mooie fles champagne die ik 's avonds met mijn gezin en vrienden ontkurkt heb.

Stoere feiten

Weet je wat ik toch wel heel stoer vind van mezelf? Dat ik met een lidmaatschap sinds september 2016 4x beste lid van de regio geworden ben: over 2017, 2018, 2019 en 2020. Met deze regionale prestaties ben ik vervolgens 4x genomineerd voor beste BNI-lid van Nederland. En drie van die vier nominaties (over de jaren 2018, 2019 en 2020) heb ik de landelijke award ook daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen. Daarmee is mijn hattrick – drie jaar achter elkaar beste lid van BNI Nederland – een feit!

Geen toeval, geluk of hocus pocus

Drie jaar achter elkaar uitgeroepen worden tot het beste lid van BNI Nederland is geen toeval, geluk of hocus pocus. Mijn hattrick is het resultaat van focus, ambitie en discipline én een vruchtbare omgeving, die persoonlijk en zakelijke groei en bloei stimuleert en slagen en stoten in leven en werk helpt incasseren. Welke rol mijn gezin in mijn hattrick speelt, ontdek je in het vervolg. En ook waarom mijn hattrick een gezinsprestatie is.

Een successtory of een stressstory?

In de video hierboven neem ik je mee in vijf jaar van mijn leven, waar BNI sinds september 2016 onderdeel vanuit maakt. Het is een heel persoonlijke verhaal, waarin ik ervaringen, gevoelens en emoties met je deel, die ik nog niet eerder openbaar heb gemaakt.

Wat ik met je deel vind ik reuze spannend, omdat het zeer stressvolle life events zijn en ik geen idee heb hoe je hierop gaat reageren. Het is een verhaal dat bij mij vroeger thuis de doofpot zou zijn ingegaan onder de noemer "de vuile was niet buiten hangen". Of dat met één opmerking van tafel zou zijn geveegd: "hup schouders eronder en doorgaan". Om over hulp van buitenaf nog maar te zwijgen: "Geen pottenkijkers, wij weten, kunnen en doen alles zelf."

Maar ik ben niet mijn ouders, mijn gezin van herkomst of mijn familie. En ook kan ik niet voor jou denken, vinden of voelen. Dus heb ik deze video in een keer opgenomen zoals de tekst in me opkwam en ik er op dat moment uitdrukking aan gaf. Het is wat het is en ik ben er oké mee. Net als de drie mensen die ik in mijn video noem, mijn lieve Mike, Sterre en Noor.

Never a dull moment voor maatje Mike

"Lieve Margriet,

Dank je wel voor deze ontroerend mooie video.

Ik ben trots op jou hoe je in al deze roerige jaren deze prestatie - deze hattrick - neer hebt weten te zetten, naast al het andere dat zowel zakelijk als privé op jouw (en ons) pad kwam. In je video noem je al het een en ander, maar er was veel meer waar we mee te dealen hadden.

Never a dull moment, maar ook regelmatig aanleiding tot zorgen, een onrustige nacht of frustraties uiten tegenover elkaar. Iedere keer weer vonden we een oplossing en kunnen we weer verder. Want dat is het belangrijkste: hoe creëren we een duurzame toekomst voor ons bedrijf, ons gezin en de wereld om ons heen.

Ik ben trots op ons gezin. Ondanks alle moeilijkheden op ons pad kwamen en komen we er telkens beter uit. Onze meiden zijn uitgegroeid tot jongvolwassenen. Ze maken keuzes passend bij hun leven vanuit de verantwoordelijkheid die ze voelen om er wat van te maken. We gaan steeds bewuster om met de impact van onze keuzes op het klimaat. Daarom kiezen we vaker voor vegetarisch eten, fiets of OV en zijn we gestopt met rijden op brandstof.

Ik ben trots op ons bedrijf FFT. Het bestaat deze maand al 24 jaar, vernieuwt zich steeds weer en is de coronacrisis doorgekomen zonder steun van de overheid. Vanaf het begin hebben we een bedrijf neergezet dat duurzaam gericht is op het helpen van onze klanten. Zonder dikdoenerij, zoals een groot pand, dure auto's of vette salarissen en bonussen. Daardoor hebben we onszelf de crisis doorgeholpen en ook onze klanten en leveranciers waar mogelijk verder geholpen. Het was geen gemakkelijke tijd, maar we kunnen er samen trots op zijn hoe we dit gedaan hebben.

Ik ben gelukkig met jou, onze meiden en met ons gezamenlijk bedrijf FFT. We vullen elkaar goed aan, ieder met zijn eigen sterke kanten én met de hulp en steun die we zakelijk en privé bij anderen betrekken.

Vanaf 17 juni gaan we het 25ste jaar van FFT in. Ik ben ervan overtuigd dat er nog vele mooie jaren zullen volgen. Ook als gezin zullen we (nog een tijdje met ons vieren) weer steeds meer genieten van elkaar en de dingen die we meemaken en beleven. Met elkaar zijn we een voorbeeld team dat tobben met stress omzet in toppen met succes.

Jouw maatje Mike."

Het open boek Sterre

"Drie jaar op rij is mijn moeder de beste BNI-er van Nederland. Ik kan nauwelijks omschrijven hoe trots ik op haar hattrick ben. Het is namelijk niet makkelijk voor haar geweest.

Ik weet nog dat ze begon bij BNI in de regio Den Haag. Daar klom ze al snel naar de top, omdat ze elke week veel positiefs te melden had. Dat bleef niet onopgemerkt en leidde tot vele blauwe badges, deurprijzen, pitchprijzen en regionale prijzen. Ook in de regio Amsterdam zette ze deze prestaties consequent voort. En nu dus drie landelijke awards. Super chill en dik verdiend, omdat succes ook een schaduwzijde heeft.

Soms leidde haar succes tot verdriet en twijfel, omdat niet iedereen houdt van mensen die beter presteren dan zijzelf. En dan is mam ook nog eens slim en snel en ziet ze er geweldig uit (zeker voor haar leeftijd). Ze weet wat ze wil en zorgt ervoor dat zaken voor elkaar komen. Niet iedereen kan met deze assertiviteit overweg. Persoonlijk vind ik het een van de beste kwaliteiten die een mens kan hebben.

Maar het moeilijkste in mijn moeders leven moet nog komen. Wat niet veel mensen weten, is hoe hard mam thuis aan het werk is. Zij is een enorme steun en toeverlaat voor ons en ook zeker nu voor mij. In 2019 ben ik depressief geworden en belde ik regelmatig met 113 (zelfmoordlijn). Daar kwam kort daarna een psychose bij.

Pap en mam hielpen mij om psychologische hulp te vinden. En zij steunden mij in mijn donkerste dagen vol angsten en paniek. Ook regelden ze alles met school, waardoor ik toch slaagde voor HAVO (ik had het zelf al opgegeven).

In de zomer van 2020 was mijn psychose gelukkig voorbij en dankzij medicatie ging het ook beter met mijn depressie. Ik had een studie uitgekozen in Venlo, wat inhield dat ik nog maar de helft van de tijd thuis woonde. Iedere keer als ik thuis kwam, werd ik door een warm gezin onthaald.

Helaas ontwikkelde zich rond oktober 2020 een eetstoornis bij mij. Mijn ouders zagen dat het niet goed met mij ging en dat ik flink gewicht verloor. Weer zijn we op zoek gegaan naar gespecialiseerde hulp, omdat we dit met elkaar niet konden oplossen.

In januari 2021 startte ik officieel met mijn behandelingstraject en werd ik gediagnosticeerd met anorexia nervosa. Ik wacht nu nog steeds om met mijn echte therapie van 39 weken te beginnen. In de tussentijd krijg ik begeleiding van een diëtist en een psycholoog, heb ik groepstherapie en bovenal ons gezin.

Mijn ouders en zusje helpen mij als ik niet durf te eten. Door mij te motiveren, af te leiden, te steunen en te knuffelen. Ik praat ook veel met mam over mijn gedachten rondom eten. Ze helpt mij dan om die in een ander licht te zien. Ik zou mijn behandelingen nu niet zo goed doorstaan als ik deze mensen niet allemaal om mij heen zou hebben.

Mijn moeder is drie jaar lang de beste BNI-er van Nederland en een doorgewinterde zakenvrouw. Maar ze is ook een geweldige en liefdevolle mama."

Onze bijzondere Noor

"Mijn moeder heeft mij en mijn zus van jongs af aan geleerd op onze eigen benen te staan en voor onszelf te zorgen. Zelf broodjes smeren voor school en zelf op de fiets naar je sport.

Mam is een enorm harde werker, vroeger dacht ik zelfs dat ze een werkverslaving had. Inmiddels weet ik dat mijn moeder de perfecte baan niet kon vinden vroeger. En dat ze dus zelf haar perfecte baan heeft gemaakt. Coach voor teams en organisaties en mensen aan de top van bedrijven helpen, omdat ze stress hebben of aan het tobben zijn.

Een eigen bedrijf is ook niet iets makkelijks, daar leer ik alles over op school bij het vak bedrijfseconomie. Het is enorm hard werken en je krijgt niet doorbetaald bij ziekte. Er is weinig zekerheid en je moet het allemaal zelf doen.

Mijn vader en moeder zijn niet alleen een getrouwd stel, maar ook nog partners op de werkvloer. Elke dag zijn ze afhankelijk van elkaar op werk en privégebied. Iets wat lastig kan zijn, want de spanningen kunnen snel oplopen in 1 van de 2 sectoren. Maar mijn ouders doen het enorm goed samen. Ze werken met plezier en helpen elkaar de dag door wanneer de ander er even doorheen zit.

Door het bedrijf van mijn ouders zal ons gezinsleven net iets anders gaan dan bij gezinnen zonder zelfstandig ondernemende ouders. Mijn zus en ik helpen met de huishoudelijke taken, zodat onze ouders tijd genoeg hebben voor werk en niet overrompeld worden door druk van thuis. Vroeger vond ik dit lastig. Ik wou namelijk niet de was vouwen of de tafel afruimen, want dat deden mijn vrienden ook niet. Ook wou ik niet in de lunchpauze op school moeten eten en na school naar het kinderdagverblijf. Wat ik wel wou was gewoon lekker naar huis, maar dat kon niet en achteraf begrijp ik dat helemaal.

De afgelopen jaren heb ik het mijn beide ouders, maar vooral mijn moeder, niet zo makkelijk gemaakt. Ik was een 'terror kind' dat de grenzen opzocht en ver overschreed, waardoor ik mezelf en anderen in gevaar bracht. Ook had ik een hele grote mond en moest ik overal iets van zeggen. En dan blijven doorgaan tot ik het laatste woord had. De sfeer in huis was om te snijden. Mijn ouders en zus liepen op eieren, zodat ik niet om niets uit mijn vel sprong.

Dat mijn ouders mij tijdelijk uit huis zetten vond ik verschrikkelijk, maar het heeft een enorm positief effect gehad. Ik heb een hele goede band ontwikkeld met mijn ouders en mijn zus. Ook vind ik het normaal dat zij weten waar ik ben, met wie en wanneer ik thuiskom. In plaats van drama en gedoe spelen we nu spelletjes of kijken we samen film. Buitenshuis heb ik het naar mijn zin met school, werk, familie en vrienden.

Ik ben enorm gelukkig met een moeder zoals mam en heb het enorm getroffen met het voorbeeld dat zij geeft.

Ik hou van je mam 🤍"

Geven loont

Wie bij BNI het meeste bijdraagt aan zijn medeleden valt in de prijzen. En wie dat - ondanks de slagen en stoten van het leven - drie jaren achtereen doet, scoort een hattrick.

Maar wat heb je aan een prijs of hattrick als je zaken en relaties niet lekker lopen? Als je de slagen en stoten van het leven niet het hoofd kunt bieden? Of als je gebukt gaat onder kift en roddel, omdat jij met je kop (ver) boven het maaiveld uitsteekt.

Niets menselijks is ons allen vreemd. Daarom help ik je graag te excelleren met wie je bent - in goede én slechte tijden. Wat denk je van maximale resultaten in minimale tijd en ultieme relaties? Zet nu jouw eerste stap met een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met een hattrick of andere bijzondere (gezins)prestatie delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

24 reacties

 1. Wat een mooi en bewogen verhaal, ik heb het met ontroering gelezen en vooral naar geluisterd. Knap dat je nog op je benen staat en altijd positief blijft, dat doet lang niet iedereen je na. Dat zal je gezin er zeker door heen geholpen hebben. Het is een bak aan ervaring die je meeneemt in je programma's en je zult je zeker beter in je deelnemers kunnen verplaatsen hierdoor. Blijven delen en geven! Maar dat is aan jou wel toevertrouwd.

  1. Dank je wel voor je warme reactie Elvira. Positiviteit houdt me inderdaad op de been, alhoewel er ook wel eens hele donkere gedachten door mijn hoofd spoken hoor. Gelukkig kan ik dan altijd een beroep doen op familie en vrienden waarmee ik de smart kan delen en die er voor me zijn. En waar ik heel blij om ben, is dat ik me niet schaam om welke hulp dan ook te vragen en te accepteren. Ik kan het niet alleen en ik wil het niet alleen, want samen gaat beter, slimmer en sneller. Maar bovenal is het fijner, warmer en leuker. Vitale groeten, Margriet

  1. Dank je wel en graag gedaan Katarina! Ook al vind ik het spannend om dit soort privéverhalen wereldwijd te delen, het voelde goed om te doen. Ik weet dat er veel gezinnen tobben met dit soort stress, maar alles binnenshuis houden waardoor de spanningen vaak alleen maar groter worden en het hele gezin plus werk en sociale leven ontsporen. Dan is Leiden in last en is er heel zwaar geschut nodig om alles weer op de rit te krijgen, voor zover dat nog lukt. Ook in mijn programma´s hoor ik regelmatig verhalen waarin de stressvolle events al jarenlang torenhoog scoren en waardoor de rek er helemaal uit is. En zeker ambitieuze mensen gaan dan maar door en denken dat het wel overgaat als ze nog even de tanden op elkaar zetten. Niets is minder waar! Daarom ben ik ook altijd heel trots op ze als ze besluiten dat het genoeg is geweest en dat ze zichzelf op nummer 1 gaan zetten. Met al mijn kennis, kunde en ervaring help ik ze vervolgens graag om die positie op hun geheel eigen wijze in te nemen, waardoor leven en werk zich voegen naar wat ze belangrijk vinden, wie ze willen zijn en wat ze willen doen. Ze knappen er allemaal enorm van op en velen zeggen dat ze er hun leven en zichzelf door terug hebben gekregen. Daar doe ik mijn met hart en ziel werk voor. Hartelijke groeten, Margriet

 2. Hoi Margriet, bovenstaande tekst is erg mooi en indrukwekkend! Petje af voor zoveel openheid en reflectie, en niet alleen van jou, maar ook van Mike, Sterre en Noor!

  1. Hoi Fons, dank je wel voor je reactie. En ja, ik ben echt trots op mijn man en dochters dat zij zich hier zo open en eerlijk uiten en dat we samen ons verhaal doen. We 'slaan' ons samen door onze slagen en stoten met de liefde die we voor elkaar voelen en vanuit de waarden en normen die wij als gezin hanteren. Ik voel me rijk met deze mooie mensen aan mijn zijde en daarom draag ik mijn hattrick ook op aan mijn gezin. Zonder alles wat zij thuis doen en wat Mike voor de meiden en FFT regelt zou ik nooit zo effectief kunnen functioneren als ik nu doe. Zonder gouden team thuis, geen gouden prestaties buitenshuis 🙂

  1. Hi Eugène, dank je wel voor je waardering en zeker geniet ik van deze hattrick. Wat ik het tofste vind is dat ik zo veel medeleden blij kan maken met wie ik ken en dat ik heel veel van mijn relaties blij kan maken met BNI-ers. Een van mijn kernwaarden is verbinden en dat kan ik naar hartenlust doen sinds ik bij BNI zit. Daarvoor deed ik het ook al, maar met BNI doe ik nog vele malen effectiever en efficiënter. Of dat kwartet er komt zien we volgend jaar wel weer. Wat mij betreft mag het druk zijn aan de top! Dat betekent dat heel veel BNI-ers elkaar vooruit helpen in hun business en persoonlijke ontwikkeling. Dus kom maar op met al die topscoorders uit de regio, dan kunnen we elkaar nog meer vleugels geven! Margriet

 3. Hi Margriet, Wat een prachtig verhaal. In een keer gelezen. Mooie meiden heb jij ook en moedige stappen heb je gezet tijdens hun opvoeding. En dan ook nog zo'n prachtig bedrijf neerzetten. En zoooooo veel voor anderen betekenen. Ik wens je heel veel mooie reacties toe en veel liefde gezondheid en geluk voor de toekomst. Anita Schimmel (Bratelle)

  1. Hi Anita, dank je wel voor je warme reactie en waardering. Ik ben ook trots op mezelf en mijn gezin. En op FFT, want dat voelt echt wel als een kind. In 1997 was er nog niets en nu staat er op 17 juni a.s. een bedrijf dat 24 jaar bestaat en waarmee ik duizenden directeuren, managers en ondernemende ondernemers uit honderden organisaties effectief, vitaal en productief help functioneren. I love it en ga daar nog graag vele jaren mee door. Lieve groeten, Margriet

 4. Wat een kracht spreekt uit dit verhaal, Margriet. Inspirerend hoe je al die slagen met je gezin hebt weten te doorstaan en hoe mooi je dochters reflecteren op jou en hun eigen proces. Diep respect! Zeer waardevolle ervaringen die jouw klanten enorm kunnen helpen.

  1. Hi Jacqueline, dank je wel voor je diepe respect en jouw reflecties op onze verhalen. Mooi dat je onze openheid en eerlijkheid zo inspirerend vindt en dat je de link legt naar het helpen van mijn klanten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaringen van de afgelopen vijf jaar mij een nog betere coach, trainer en adviseur hebben gemaakt, waardoor ik mijn klanten nog effectiever en efficiënter kan helpen om het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen, ondanks de omstandigheden. Ken je mensen die hieraan behoefte hebben zet ze gerust op mijn pad, want ik help ze graag verder om in hun werk en leven te schitteren en stralen.

 5. Ik begrijp, nu ik je verhaal hoor, nog beter de veelkleurigheid in je huiskamer. De vrolijkheid die het uitstraalt. En het thuisgevoel dat je snel krijgt. Ook als gast. Die veelkleurigheid zit ook in dat wat jullie hebben meegemaakt en waarin jullie je nog steeds in bevinden. Maar dat zijn andere kleuren... donker. En toch.... hoe kráchtig is het dat jullie als gezin hebben besloten om die donkere kleuren te overspoelen met de kleuren die jullie energie geven. Telkens weer, bij iedere tegenstoot.

  Als trainer/coach heb je liefde voor de bühne. Je passie delen met iedereen die er voor open staat, is je missie. De achterban blijkt vaak wat tegengesteld. Als tegenwicht. Daarom vind ik het zó stoer dat ook zij hun verhaal naar buiten (durven) brengen.
  Eugène schrijft: 'op naar je kwartet'.
  Margriet, ik zeg: 'Daar hoef je niet naar toe, dat ben je al járen!!'

  Merlin van Rie, coach voor compassie in communicatie

  1. Hai Merlin, wat een mooie reactie van je, dank je wel. Wat ik erg leuk vind is dat je veelkleurigheid op zo veel manieren duidt en daar ook meerdere kanten van belicht. En dan natuurlijk op je geheel eigen - compassievolle - wijze. wat ben ik blij dat jij jezelf die doorbraak hebt gegund en dat je nu ook jouw eigen kleur voluit erkent en de ruimte geeft. De power die we bij jou in onze PowerSessie hebben aangeboord mag er nu volledig zijn en wat heerlijk dat jouw invoelen en meevoelen daarin helemaal tot uitdrukking komen. Groetjes van Margriet

 6. Hoi Margriet,
  Inderdaad erg mooi verhaal, dank je dat je dit wilde delen met ons. Zelf kom ik ook een gezin van 'niet lullen ,maar pellen', maar dat is ook niet altijd goed. Mensen denk dan dat alles altijd goed gaat en komt aanwaaien, maar helaas, je moet er echt wel wat voor doen 🙂 en soms ook best wat voor laten.

  Volgende week start ik de training bij jou en heb er heel erg veel zin in, ben erg benieuwd wat ik allemaal van jou mag gaan leren.

  1. Hi Debby,
   Dank je wel voor je waardering en je openheid over jouw eigen gezin van vroeger. Elk huisje heeft zijn kruisje en de kunst is al die kruisjes in plusjes om te zetten (bedenk ik me nu opeens terwijl ik dit typ). Hahahaha: Met dezelfde vorm en beweging kun je dat prima bewerkstelligen: x -> +. Kun je zelfs nog kiezen of je linksom of rechtsom wilt draaien en hoe vaak :-).
   Ik verheug me er ook op om met jou en de andere deelnemers aan de slag te gaan in mijn leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'. Ik weet nu al dat we er een fantastisch jaar van gaan maken met elkaar.
   Groetjes, Margriet

 7. Margriet, wat kwetsbaar dat je je persoonlijke verhaal met ons in een video hebt gedeeld. En wat knap hoe je, ondanks alle uitdagingen in je privésituatie, toch die prijs voor beste BNI'er in de wacht hebt gesleept. Jaar na jaar nog wel. Inspirerend. Veel goeds & gezondheid gewenst. Niet alleen voor jou, maar ook voor je gezin.

  1. Hi Noortje, dank je wel voor je reactie en waardering. En voor je goeds en gezondheid voor ons viertjes, die nemen we graag tot ons. Aan de reacties die ik krijg merk ik dat mijn verhaal veel losmaakt bij lezers. In wat ze zelf doorstaan (hebben) of waar ze zien dat anderen mee worstelen. En waar niet iedereen heelhuids doorheen komt, omdat het soms te veel is met alle andere ballen die al in de lucht gehouden worden. Ik ben dankbaar dat ik alle lessen die ik zelf geleerd heb nu met anderen kan delen, zodat ook zij het beste uit zichzelf kunnen halen. In voor- en tegenspoed, bij weer en wind. Zit het mee dan werken mijn 'lessen' om van goed naar goud te komen en goud te behouden. Zit het tegen dan helpen ze om succesvol op de been te blijven of weer effectief op de been te komen. Fijn weekend, Noortje.

 8. Hoi Margriet, wat een indrukwekkend verhaal en wat een lef om dit met iedereen te delen. Voor mij geen verrassend verhaal. Want we hebben er samen heel wat over gesproken. En ook ik heb vergelijkbare verhalen met jou gedeeld. Waarin jij, maar ook bijvoorbeeld Sterre, mij weer hebt kunnen helpen. Fijn dat wij zo'n waardevolle vriendschap hebben. Dat we lief en leed kunnen delen en elkaar kunnen helpen. En zo de kracht kunnen vinden om op een positieve manier naar de toekomst te kijken. Zowel privé als zakelijk.

  1. Hoi Janneke, dank je wel voor je waardering en fijn dat jij een van de mensen bent die er altijd voor mij is. We hebben al heel wat lief en leed gedeeld sinds we samen in de studiebanken zaten en dat schept een innige band. Het is fijn om te weten dat ik altijd bij je terecht kan en dat je me neemt zoals ik ben, zonder daar een oordeel of mening over te hebben. Natuurlijk geef je me wel feedback - graag zelfs - want dat houdt onze vriendschap fris en fruitig. Wat dat betreft zijn we van hetzelfde laken een pak: we maken van ons hart geen moordkuil en zorgen dat we ook zelf aan onze trekken komen door goed voor onszelf te zorgen. Wanneer gaan we weer een dagje bubbelen en naar de sauna?

 9. Lieve Margriet,
  Wat een bijzonder, empathisch, kwetsbaar en heel oprecht verhaal.
  Dit is voor mij een goed voorbeeld van omgaan met een event in je leven.
  Jouw Kracht zit echt diepgeworteld en ik vind het ook terecht dat je 3x Beste BNI lid bent geworden.
  Je bent een Kanjer en het inspireert me enorm! Dit filmpje kwam zo uit het hart.

  1. Dank je wel lieve Edo voor je warme reactie en waardering. Fijn dat ik je mag inspireren met mijn 'tobbers en toppers', daar ga ik graag mee door. Graag tot ziens bij BNI en daarbuiten. Margriet

 10. Lieve Margriet,

  Wat ontzettend moedig dat je jouw persoonlijke verhaal deelt via deze video. Het is zo makkelijk voor buitenstaanders om te denken dat je "alleen maar werkt" en daarom drie jaar de awards hebt gekregen. Niets is minder waar. Aan een succesvolle buitenkant zit ook vaak een andere kant, en die heb je nu gedeeld. Dat doen niet veel mensen, daar is moed voor nodig en de kracht om je kwetsbaar te kunnen opstellen. Jij laat zien hoe dat kan. Maar ook, hoe je toch overeind kan blijven, zonder zelf in langdurig verzuim terecht te komen. Mijn oprechte complimenten!

  1. Lieve Jolande,

   Dank je wel voor je oprechte complimenten en jouw reflecties op succes en "alleen maar werken". Er is inderdaad een andere kant en ik ben blij dat ik die kan en mag delen én dat ik het lef heb om dit te doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mede daarom op de been ben gebleven en niet in langdurig verzuim terecht ben gekomen. Het is ook wat ik niemand gun om langdurig uit de running te raken, omdat je te veel van jezelf gevraagd hebt of je omgeving te veel druk hebt laten uitoefenen. Of erger nog: allebei. Ook hiermee heb ik ervaring, toen ik nog niet wist wat ik nu wel weet: leef je eigen leven en leid dit vanuit je persoonlijke visie, missie en kernwaarden. Scheelt een hoop frustraties, stress en getob en geeft veel passie, energie en plezier. Dat ik anderen hier nu verder mee help, maakt me elke dag blij.

   Liefs van Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact