fbpx

Van uitgeknepen citroen naar business performance coach

Els Niemegeerts, van uitgeknepen citroen naar business performance coach

In 2018 ontmoette ik COO Els en zij voelde zich verre van fris en fruitig. Al jaren werkte ze zich een slag in de rondte om klanten, medewerkers en aandeelhouders tevreden te houden, maar nooit was het genoeg. Altijd kon het wel beter, sneller of slimmer en telkens weer vroeg Els het uiterste van zichzelf. Met als resultaat dat ze zich steeds meer een uitgeknepen citroen voelde en keihard op een burn-out afstevende.

Er moest iets gebeuren, maar wat? Coaches, trainers en adviseurs in overvloed, maar wie kon Els effectief en efficiënt helpen, waarbij ze niet zelf het wiel hoefde uit te vinden? Want daarvoor was ze te moe en had ze ook geen tijd - het werk hijgde immers nog altijd in haar nek, evenals haar collega's onder, naast en boven haar.

Hoe anders is Els leven nu. Van uitgeknepen citroen die het nooit goed genoeg deed, ontwikkelde zij zich tot business performance coach die het beste uit zichzelf haalt - en daarmee uit anderen. Wat een verademing voor Els, maar ook voor de mensen om haar heen. En wat een feestje voor mij om deze transformatie te mogen begeleiden.

In deze blog vertelt Els je zelf hoe zij zich van uitgeknepen citroen naar business performance coach ontwikkelde. Inclusief zelf opgenomen video, openhartige getuigenis van 2019 en samenvattende reflectiemail van 2022, die ik alle drie integraal mocht plaatsen.

Maak kennis met Els

"Op zeer korte termijn lichtjaren vooruit."

In deze korte video van voorjaar 2022 is Els zelf voor de camera gesprongen om haar ervaringen met mij en het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' te delen. Van uitgeknepen citroen gevoel is geen enkele sprake meer, van passie, energie en plezier des te meer.

Delen van ervaringen

Ook schreef Els een openhartige getuigenis over onze gezamenlijke ervaringen tot en met 2019 en een mail waarin ze in 2022 terugblikt op de afgelopen drie jaar. In het vervolg citeer ik letterlijk uit deze mail van 2022 met her en der wat uitstapjes naar de referentie van 2019.

Uitgeknepen citroen

"Ik ben Els Niemegeerts, zaakvoerder en business performance coach voor ambitieuze ondernemers die hun zakelijke en persoonlijke doelen versneld willen bereiken door hun performantie te verhogen.

Vier jaar geleden schreef ik me in voor Margriet haar jaarprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'. Ik was op dat moment COO in een bedrijf van 25 medewerkers en liep tegen heel wat zaken aan. Ik werkte steeds harder en meer uren, maar niets hielp. Ik hield van mijn job, maar tegelijkertijd voelde ik me moe en uitgeblust - een uitgeknepen citroen.

Van tijd voor mezelf of tijd voor mijn gezin was geen sprake meer. Zelfs als ik bij mijn gezin was, was ik met mijn hoofd ergens anders. Ik kon van niets meer genieten. Het was een kwestie van tijd voor ik onderuit zou gaan. Dat wist ik met zekerheid." 

Wanhoop nabij

Toen Els zich bij me aanmeldde, was ze echt de wanhoop nabij. Ze had alles al geprobeerd - beter plannen, efficiënter met haar tijd omgaan, aan alles en iedereen trekken en sleuren om dingen gedaan te krijgen - maar niets hielp. Ze was moe en uitgeblust, voelde zich opgebrand en was ten einde raad. Hoe kon ze weer fris en fruitig functioneren, zodat ze zich geen uitgeknepen citroen meer hoefde te voelen? En hoe kon ze zichzelf van overleven naar leven en beleven helpen, zodat ze haar burn-out kon voorkomen. Ze had geen idee, maar ik wel :-). En dat sprak Els bijzonder aan.

No nonsens aanpak

"Ik was meteen gewonnen voor Margriet haar no nonsens aanpak. Ik wilde graag leren hoe ik effectiever kon worden, omdat ik wist dat ik mijn stress zelf veroorzaakte. Ook frustreerde het me zeer dat ik mijn eigen situatie niet vlot kon trekken. Mijn hele carrière ben ik al gepassioneerd bezig om processen van klanten efficiënter en effectiever te laten lopen, maar in mijn eigen leven en werk faalde ik volledig. Margriets directe aanpak gaf me daarnaast het vertrouwen dat ik snel vooruitgang zou kunnen maken. Wat ook gebeurde."

Vanaf het eerste moment liet Els merken leergierig en ambitieus te zijn en haar eigen verantwoordelijkheid te willen nemen. Ze was zeer geïnteresseerd om mijn 5 Stappen Van Stress Naar Succes in de praktijk te brengen en kon niet wachten om te starten met de live trainingen. Gelukkig kon ze na de persoonlijke intake direct haar tanden in de voorbereiding zetten - en dat smaakte naar heel veel meer.

Kennis, technieken en methodes

"Tijdens het programma kreeg ik een pak kennis aangereikt, technieken en methodes om nog effectiever te worden. Ik kreeg enorm veel nieuwe inzichten op het vlak van effectieve communicatie en ik verdiepte mijn kennis over time management. Ook leerde ik hoe ik beter met conflicten om kon gaan en wanneer ik welke interactiestijl het beste kan toepassen. En ik ontdekte hoe ik stress eenvoudig kan reduceren en problemen goed en snel kan oplossen."

Els was superblij met alle inzichten over zichzelf en hoe ze haar assertiviteit kon ontwikkelen. Maar dit ging niet zonder slag of stoot, omdat zij - net als elke directeur, manager en ondernemende professional die ik begeleid - haar grootste vijand was.

Strijd met zichzelf

"Margriet zorgde er onaflatend voor dat ik mezelf niets kon wijsmaken en dat is goud waard. Ze liet niet los tot ik inzag waar ik mezelf voor de voeten liep.

Het is op z'n zachtst gezegd niet leuk geweest. Het doet pijn, is zweten en zwoegen en het is een strijd met mezelf geweest. Maar nu meer dan vier jaar later kan ik alleen maar zeggen: het is het meer dan waard geweest."

Wauw, deze eindconclusie maakt me apetrots! Els heeft de strijd met zichzelf gewonnen, doordat ze zichzelf heeft leren omarmen in wie ze is én daar letterlijk en figuurlijk werk van heeft gemaakt.

De oogst van Els

In haar eigen woorden vat Els haar oogst als volgt samen:

"De belangrijkste inzichten die ik tijdens het traject kreeg, waren de volgende:

  1. Je krijgt wat je tolereert. Als ik mijn grenzen niet stel, is het niet vreemd dat anderen mijn grenzen niet respecteren. Het is mijn verantwoordelijkheid om mijn grenzen te bepalen en die grenzen te bewaken.
  2. Een gebrek aan zelfvertrouwen staat me niet goed. Margriet leerde mij om mijn plek in te nemen, te gaan staan voor wie ik ben en me niet zoveel meer aan te trekken van wat anderen van mij vinden. Het was een heel pijnlijk proces, maar ik zou het zo meteen opnieuw doen.
  3. Neem leiderschap over je leven, want anderen kun je niet veranderen, jezelf wel! Dat is moeilijker, maar wel een pak effectiever dan anderen met de vinger te wijzen."

Meerdere transformaties

Dankzij deze drie inzichten realiseerde Els meerdere transformaties.

"Ik ging:

  • van geleefd worden naar voluit leven.
  • van mentaal afwezig naar aanwezig in het hier en nu.
  • van pleasen naar voor mezelf kiezen.
  • en nog zoveel meer…"

Kun je je voorstellen hoe bevrijdend deze transformaties voelen? En dat je jezelf daardoor vleugels geeft om nieuwe horizonten te verkennen? Ook voor Els waren de verrassingen nog niet compleet.

Grootse ontdekkingen

"Door het volgen van het programma ontdekte ik dat mijn job me helemaal niet gelukkig maakte, ondanks dat ik er heel goed in was. Ik ontdekte dat ik me dag in dag uit wilde omringen met mensen die net zoals ik groots dromen, groots denken en er graag ook alles aan doen om die grootse dromen te realiseren. Mensen die zich willen ontwikkelen en willen groeien."

Toen Els eenmaal tot deze ontdekkingen was gekomen, was er geen houden meer aan. Het vervolg is geschiedenis.

Business performance coach

Van zichzelf een uitgeknepen citroen voelen is voor Els geen sprake meer, wel van fris en fruitig functioneren als zelfstandig ondernemende business performance coach.

"Begin 2020 gaf ik mijn job op, startte ik mijn eigen zaak en sindsdien begeleid ik voltijds ondernemers extreem effectief te zijn, zodat ze hun ambitieuze doelen kunnen bereiken én tegelijkertijd voluit kunnen leven.

Alle kennis die ik in het leiderschapsprogramma van Margriet heb opgedaan, heb ik de voorbije jaren nog meer kunnen uitdiepen. En ook in mijn dagelijkse coachingsessies is deze ervaring van onschatbare waarde. 

Voor iedereen die leiding geeft en op een ongezonde manier stress ervaart raad ik het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' van harte aan. Het is intensief, maar laat je ongelooflijk groeien als mens en het maakt je leven een pak lichter en leuker."

Voel jij je een uitgeknepen citroen?

Herken jij jezelf in het verhaal van COO Els, omdat jij ook ten einde raad bent hoe jij jouw doelen en resultaten relaxed kunt behalen?

Ook jou help ik graag om optimaal presteren en maximaal leven ontspannen te combineren door jezelf niet langer als een uitgeperste citroen te gedragen, maar als een frisse en fruitige directeur, manager of ondernemende professional. Zet direct je eerste stap met een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met jezelf een uitgeknepen citroen voelen delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact