fbpx

Van ondernemen met hartkloppingen naar hart voor Debby

Van ondernemen met hartkloppingen naar hart voor Debby

Stel je voor dat je hartkloppingen in het ondernemen ervaart. En dat je al van alles hebt geprobeerd om ervan af te komen. Maar dat niets werkt…

Voor zelfstandig Lean & Scrum coach Debby was deze situatie realiteit en daar moest ze mee leren leven. Wat niet eenvoudig was, omdat ze nooit wist of het zou gebeuren. En als het wel gebeurde, hoelang het dan duurde. Of hoe hevig het dan was.

Deze onzekerheid bezorgde Debby veel stress, waardoor ze niet op en top functioneerde. Totdat ze op een vrijdagochtend mee ontbeet bij mijn ondernemersnetwerk in Amsterdam en mijn pitch over relaxed excelleren aan de top hoorde. Ze spitste direct haar oren en wilde graag meer weten. Het vervolg is geschiedenis.

Hoe Debby van ondernemen met hartkloppingen naar hart voor Debby transformeerde, vertelt ze je zelf in deze blog met persoonlijke video en openhartige getuigenis.

Maak kennis met Debby

"Van superwoman met hartkloppingen naar rust en gezondheid."

In deze korte video vertelt Debby waarom ze voor het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' heeft gekozen en wat het haar heeft gebracht.

Ook schreef Debby een openhartig testimonium met de titel "Soms moet je doen wat het beste is voor JOU, niet wat het beste is voor IEDEREEN". Hierna passeert het volledige verhaal van Debby de revue met her en der een kop of link van mij.

Ondernemen met hartkloppingen

Wat een belevenis, jouw leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'. De titel sprak me meteen aan, jouw heldere manier van communiceren ook. Maar ik was sceptisch over jouw belofte van 0% overuren, 25% productiever en 100% leven.

Die klonk te mooi om waar te zijn! En zeker voor mij die al van alles had geprobeerd om zonder hartkloppingen te ondernemen. Met artsen, psychologen en therapeuten kwam ik niet verder, met medicatie en meditatie evenmin. Dus waarom zou het jou dan wel lukken? En ook nog duurzaam?

Investeren in leren

Omdat ik niet vies ben van leren en graag in mezelf investeer, besloot ik het avontuur aan te gaan. Nee had ik en ja kon ik krijgen, dus "Kom maar op, Margriet, en laat me zien dat het je lukt".

Nou daar trapte je mooi niet in. Je maakte meteen duidelijk dat je "zonder Debby geen resultaten kon boeken" en dat je "geen garantie op ondernemen zonder hartkloppingen" geeft.

Waar ik wel op mocht rekenen was een beproefde en bewezen aanpak waarmee al duizenden directeuren, managers en ondernemende professionals zichzelf van stress naar succes hebben geholpen. "Dus zeg jij het maar Debby, ben jij de volgende?"

Op de kop zitten

De toon was gezet en dat beviel me zeer. Je sprak me aan op mijn verantwoordelijkheid. Open, eerlijk en direct, zonder oordeel of emoties. En dat zette me aan het denken over hoe ik dacht, durfde en deed.

Het duurde niet lang voordat ik doorhad dat ik mezelf continu op de kop zat. Want goed was bij mij nooit goed genoeg. Daarnaast maakte ik me voortdurend druk over wat anderen van me vonden. En dan kon ik ook nog flink doemdenken.

Gelukkig was ik niet de enige. Het was erg leuk en tege­lijkertijd geruststellend om te ervaren dat ook de andere deelnemers tegen dit soort gedachtekronkels aanliepen. We konden daardoor veel van elkaar leren, zowel in hoe we onszelf gek maakten, als hoe we hiermee korte metten maakten.

Geen ontkomen aan

Er was geen ontkomen aan en soms maakte je dat ook 'bloedirritant' 😉 Want je liet niet los als ik opdrachtgevers, leveranciers of dierbaren over me heen liet lopen. Dan bleef je luisteren, samenvatten en doorvragen, maar ook spiegelen en confronteren. "Klopt het, helpt het en schiet je er iets mee op, Debby?"

"Nee, nee en nog eens nee!" De antwoorden bleven ontkennend, totdat ik mijn eigen belangen en behoeften helder had en deze assertief ging dienen. Op dat moment werd me glashelder waar mijn hartkloppingen vandaan kwamen. Ik deed ze mezelf aan, omdat ik dacht dat het erg en egoïstisch was als ik mezelf op de eerste plaats zette.

Hart voor Debby

Inmiddels ben ik van mijn hartkloppingen in het ondernemen af, omdat ik mezelf heb leren waarderen en accepteren in wie ik ben. IK sta nu op nummer 1 en daar gedraag ik me naar.

0% overuren, 25% productiever

In mijn werk betekent dit dat ik vertrouw op wat ik te bieden heb, waardoor ik gestopt ben met fulltime opdrachten die niet bij me passen. Ik focus me nu op uitdagende parttime klussen terwijl ik verder bouw aan mijn bedrijf. Door hierin samen te werken met specialisten hoef ik zelf minder hard te werken, maar gebeurt er wel wat ik wil. Het resultaat? 0% overuren en 25% productiever!

100% leven

En het 100% leven? Ook dat is een feit, doordat ik nu hart voor Debby heb. Ik sport, naai kleding en tuinier. En het allerbelangrijkste, ik ben er volledig voor mijn man, katten en familie, omdat ik heb leren ondernemen zonder hartklachten.

Op naar de 9

Terugkijkend op mijn intake van maart 2021 ben ik het afgelopen jaar van een 4 naar een 8 gegroeid. Met wat kleine puntjes op de i vanuit de outtake wil ik de komende tijd graag doorgroeien naar een 9. Ik ben vol vertrouwen dat me dat gaat lukken dankzij jou, de fantastische groep en alles wat je me hebt aangereikt.

Heb jij hartkloppingen in het ondernemen?

Herken jij jezelf in het verhaal van Debby? Blijf dan niet langer ondernemen met hartkloppingen, maar kies voor hart voor jezelf. Met de volgende opties kun je meteen een goede start maken.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met hartkloppingen in het ondernemen delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact