fbpx

Torenhoge stress? Monic ging ondernemen in haar hobby!

Monic Bleijenberg

Graag stel ik je voor aan Monic, algemeen directeur van Advanced Live Support Group, afgekort ALSG. Toen ik Monic in 2015 ontmoette ging ze gebukt onder torenhoge stress. Daardoor zat ze verre van lekker in haar vel.

Een van haar bestuurders pikte Monics stresssignalen op en attendeerde haar op mij. Het klikte en Monic besloot deel te nemen aan mijn leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'.

Hoe Monic haar torenhoge stress veranderde in ondernemen in haar hobby, vertelt ze je zelf in deze blog met twee persoonlijke video's.

Maak kennis met Monic

"Focus in de dingen die ik doe en structuur in de manier van werken."

In deze korte video vertelt Monic waarom zij koos voor mijn leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'.

Torenhoge stress

Toen ik Monic in 2015 ontmoette had ze torenhoge stress. Ze werkte zich een slag in de rondte voor haar vijf – later zelfs zes – stichtingsbesturen, terwijl ze intern moest bezuinigen, reorganiseren en personeel ontslaan. De balans tussen werk en privé was volledig zoek, omdat ze niet meer aan zichzelf of hobby's toekwam.

Schokkende ontdekking

Tijdens haar presentatie in de tweede live training van het leiderschapsprogramma 2016 deed Monic een schokkende ontdekking. Ze vertelde over haar missie en visie in haar werk, maar ze wist niemand te boeien. Haar verhaal was gortdroog, omdat het hart en ziel miste.

Jurkje voor mannen

Dit veranderde echter volkomen, toen ik Monic naar haar jurkje vroeg, dat ze zelf bleek te hebben genaaid. Ondanks het publiek van alleen maar mannelijke mededeelnemers raakte ze compleet in vuur en vlam. Haar ogen glinsterden, haar gezicht straalde en ze blaakte van vertrouwen. Ook de heren in de zaal glunderden van oor tot oor. Op dat moment werd het zaadje van Monics toekomst geplant...

Ondernemen in hobby

Niet lang daarna nam Monic het besluit om met haar hobby te gaan ondernemen. In de maanden die volgden maakte ze haar bedrijfsplan, vond ze een zakenpartner en regelde ze een pand. Op 17 april 2017 schreef ze zich officieel in bij de Kamer van Koophandel en op 29 augustus 2017, opende Snit & Naald officieel haar deuren.

Geheime ontwikkelingen

In de volgende video vertelt Monic in bedekte termen over deze spannende ontwikkelingen, omdat ze haar plannen nog niet aan de grote klok wilde hangen.

"Mijn toekomst gaat er anders uitzien dan nu het geval is."

Passie geeft energie

Aan Monics ogen zie je hoeveel plezier ze haalt uit haar nieuwe toekomstperspectief, terwijl ze ondertussen haar torenhoge stress binnen ALSG onder controle krijgt. Ze werkt aan haar eigen basis voor succes en neemt hierin haar eigen verantwoordelijkheid, waardoor ze afrekent met verzuim en nalatigheid van zichzelf, haar medewerkers en besturen. Door hierover transparant te communiceren weet iedereen bovendien precies waar hij aan toe is met Monic. En andersom: ook Monic weet precies hoe de hazen rennen, omdat ze regeert door vooruit te zien.

Klinkende resultaten voor ALSG

De resultaten die Monic met ALSG heeft geboekt liegen er dan ook niet om.

Keurige, mooie boekhouding

Het jaar van de reorganisatie sluit Monic met een "keurige, mooie boekhouding" af. Er zijn meer cursussen gegeven met minder mensen, maar er is minder verzuim geweest, omdat iedereen een goed gevoel had bij de ontwikkeling van de organisatie.

Focus op core business

Na jaren van rode cijfers en out of control zijn, staat ALSG weer op de rit. Daardoor kan er weer gefocust kan worden op de core business: "Het ontwikkelen en verzorgen van hoogwaardig onderwijs voor zorgprofessionals in acute geneeskunde en rampenhulpverlening."

Balans voor Monic

Is Monic minder gaan werken? Ja en nee.

Geen overuren meer

In haar betaalde baan heeft Monic zich leren beperken tot de 4 x 8 uren van haar contract. Ze heeft een managementteam geformeerd, waardoor zij zich op de strategie van ALSG kan richten, terwijl haar twee managers de operatie runnen.

Effectief samenwerken

Beide managers hadden te groeien in hun nieuwe rol, evenals in hun samenwerking met Monic, elkaar en hun medewerkers. In 2018/2019 hebben Anita en Daisy daarom samen deelgenomen aan het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'.

30 uur hobby en gezin

De andere 30 uren die Monic in ALSG stopte, besteedt ze nu aan zichzelf. Enerzijds door lekker kleding te naaien, workshops te verzorgen en klanten te adviseren, anderzijds door leuke dingen te doen met haar gezin. En wat daarnaast erg leuk is voor de kids, is dat mama's winkel vlakbij de ijssalon is...

Welke ondernemer schuilt er in jou?

Toen ik Monic ontmoette hadden we allebei geen idee dat ze haar torenhoge stress zou oplossen door te gaan ondernemen in haar hobby. In haar intake kwam het hele woord hobby zelfs niet voor, omdat ze daar helemaal geen tijd en energie voor had.

Hoe anders is Monics werk en leven sindsdien, doordat ze zichzelf op nummer een durfde zetten en haar hart ging volgen! In plaats van 24/7 tobben met torenhoge stress, excelleert Monic relaxed aan de top, zowel bij haar werkgever als in haar eigen bedrijf. Sterker nog, in de loop der jaren heeft ze haar werkgever gedag gezegd, zodat ze zich 100% op het ondernemen kon storten. Met allerlei nieuwe avonturen en keuzes tot gevolg, waaronder het stoppen met Snit & Naald op 15 juli 2023.

Wil jij deze dit vrije gevoel ook ervaren in jouw topjob? Dan help ik je graag naar 0% overuren, 25% productiever en 100% leven met een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met torenhoge stress en ondernemen in je hobby delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact