fbpx

Hoe ondernemer Marius stopte met poppenkast spelen

Hoe ondernemer Marius stopte met poppenkast spelen

Misschien doe jij het ook wel aan de top: poppenkast spelen!

Naar de buitenwereld gedraag je je als een geslaagde directeur, manager of ondernemende professional, maar in je binnenwereld wringt het aan alle kanten. Want je werkt jezelf te pletter richting een burn-out of je verveelt jezelf te pletter in een bore-out. Mogelijk gaan beide zelfs hand in hand, omdat je veel te veel uren draait in werk dat je niet uitdaagt.

Herkenbaar? Voor ondernemer Marius wel – en hij was zijn stress en sleur helemaal zat. Nu is hij een betere leider en gelukkiger mens, doordat hij is gestopt met poppenkast spelen. 

Hoe hij dit voor elkaar kreeg, ontdek je in deze blog boordevol persoonlijke ontboezemingen. Ze zijn afkomstig uit de openhartige getuigenis die ik maart 2019 van Marius ontving. En ja, natuurlijk mag ik die publiceren, want poppenkast spelen is voorgoed verleden tijd!

Ontevreden en verveeld

Marius start zijn ontboezemingen met een terugblik:

"Toen ik me aanmeldde voor het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' was ik op zoek naar een manier om uit mijn negatieve spiraal te komen. Ik was ontevreden met mijzelf en mijn werk. Veel vond ik vervelend en ik had nergens zin in."

Dat Marius niet goed in zijn vel zat was duidelijk, maar daarmee had hij niet alleen zichzelf.

Omgeving lijdt mee

Op zijn werk liepen zaken steeds vaker spaak en ook thuis was de spanning regelmatig te snijden:

"Mijn gevoel dat ik nergens vreugde uit kon scheppen begon door te dringen in mijn gezin. Ik was neerslachtig, onzeker en mopperde veel. Mijn zelfvertrouwen was ik gaandeweg verloren."

Negatieve spiraal keren

Maar hoe kreeg hij deze negatieve spiraal gekeerd, zodat fataal verandert in vitaal? Gelukkig stond Marius open voor verandering en durfde hij om hulp te vragen en hulp te accepteren:

"Ik wilde verandering, wist niet hoe ik dat kon doen en hoopte dat te vinden in 'Meer Succes, Minder Stress'."

Onder de tafel vandaan

Marius hoop is uitgekomen:

"Binnen een jaar is mijn leven positief veranderd. Ik leerde de focus op mezelf te leggen. Ik kreeg inzicht in wie ik ben en wat ik wil. 'Meer Succes, Minder Stress' hielp mij onder de tafel vandaan te komen en op te komen voor mijzelf. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen."

Positieve resultaten en relaties

Marius verveling en vermoeidheid zijn van de baan en zijn resultaten en relaties zijn verbeterd:

"Ik ben tevredener dan dat ik was. Ook ben ik meer open naar mijn gezin en mijn omgeving. Ik heb geleerd dat problemen vooruitschuiven niet helpt. Als ik problemen zie als werkopdrachten die gedaan moeten worden, in plaats van als iets persoonlijks, dan los ik ze op. Daarnaast heb ik geleerd om mijn werkzaamheden te delegeren, waardoor er meer tijd voor mijzelf overblijft. En voor mijn familie."

Gestopt met poppenkast spelen

Voor Marius geen stress of sleur meer:

"Mijn grootste inzicht is dat ik mezelf mag zijn. Ik ben opgehouden met poppenkast spelen. En mijn leven bestaat nu uit meer dan alleen maar werken."

Boren om te genezen

Ook heeft Marius er alle vertrouwen in dat zijn oogst duurzaam is:

"In haar begeleiding is Margriet soms heel direct. En dat is flink confronterend. Ze weet van aanpakken, laat niet los en boort net zolang door totdat de zenuw, het probleem, bloot ligt. Dat doet zeer, keerzijde is wel dat ik hierdoor mijn problemen echt heb gezien en nieuwe vaardigheden en gedrag heb kunnen leren. Uiteindelijk ben ik me er veel beter door gaan voelen."

Persoonlijk advies

Voor andere directeuren, managers en ondernemende professionals die zich te pletter werken en/of vervelen, heeft Marius daarom een persoonlijk advies:

"Ben je op zoek naar een programma dat jou verandert en in laat zien hoe je mensen op een fijne manier kunt beïnvloeden, met een focus op jezelf, dan beveel ik 'Meer Succes, Minder Stress' aan."

Betere leider en gelukkiger mens

Eind goed, al goed:

"Margriet, bedankt voor je stevige aanpak. Je hebt mij geholpen mezelf te leren kennen en een betere leider te worden. Ik ben nu een gelukkiger mens!"

Wil jij ook stoppen met poppenkast spelen?

Herken jij jezelf in het verhaal van Marius, doordat ook jij jezelf te pletter werkt en/of verveelt? Kies dan nu voor vitaal, waardoor je fataal met een burn-out en/of bore-out afwendt!

Kun je hierbij mijn hulp gebruiken? Doe dan je voordeel met een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met poppenkast spelen delen? Laat hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Search

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact