fbpx

Stijf van de stress? Hoe Karel stopte zichzelf te slopen

Stijf van de stress? Hoe Karel stopte zichzelf te slopen

Stel je voor: je staat stijf van de stress, maar dat wil je niet weten. En dan loop je mij tegen het lijf…

Het overkwam Karel, directeur bestuurder van een woningstichting en daarnaast hartstochtelijk ondernemer met 'Het Ouden Huis'. Iedereen kletste hij onder de tafel, behalve mij. Met life changing gevolgen, waardoor hij nu zijn droom waarmaakt.

Hoe Karel stopte zichzelf te slopen, vertelt hij je zelf in zijn persoonlijke video. Ook schreef hij een openhartig testimonium, dat ik hieronder graag met je deel.

Maak kennis met Karel

"Ik was als directeur bestuurder bezig met verkeerde dingen waar ik niet blij van werd en niet goed in was. Nu ben ik heel succesvol met Het Ouden Huis."

In deze korte video vertelt Karel waarom hij koos voor mijn leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' en welke transformaties hij daardoor met zichzelf heeft bereikt.

Rechtgeaarde hardwerker

"Beste Margriet,

Wat ben ik blij van jouw leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'.

"Als rechtgeaarde hardwerker ging ik maar door en was goed nooit goed genoeg. Er moest altijd wel wat en zo hield ik mezelf al jaren 24 uur per dag bezig. Ik ging met mijn werk naar bed, stond ermee op en luisterde niet naar de signalen van mijn lichaam: extreme vermoeidheid, voortdurende onrust en hardnekkige vage klachten."

Met deze alinea's start Karel zijn persoonlijke testimonium, waarin hij zijn ervaringen met mij en mijn leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' de revue laat passeren.

Stijf van de stress

Waarom Karel besloot met mij in zee te gaan, maakt de volgende alinea over ons eerste kennismaking duidelijk:

"Dat ik stijf stond van de stress wilde ik niet weten en ook niet dat ik keihard op een burn-out afstevende. Iedereen kletste ik onder de tafel, behalve jou. Zonder omhaal concludeerde je dat ik mezelf aan het slopen was. Geen rust, geen overzicht, geen structuur. Alleen maar aan het werk en een veel te vol hoofd. Ik moest op zoek naar mezelf, mijn persoonlijke visie."

Dat Karel een gemakkelijke prater is, is een feit. En dat hij gemakkelijk contacten legt eveneens. Maar dat dit niet voldoende is om een droom tot leven te brengen werd Karel steeds duidelijker. Zijn lichaam piepte en kraakte en hij was bekaf van alle tijd en energie die hij besteedde aan vruchteloos lobbyen voor zijn eigen bedrijf naast zijn functie als directeur bestuurder van een woningstichting.

Leven om te werken

Karel leefde om te werken en daarbij hielp zijn werkethos hem niet. Altijd maar doorgaan en goed nooit goed genoeg vinden, zijn gedachtekronkels waarmee je jezelf niet uitrust om optimaal te presteren in minimale tijd met ultieme relaties. Waar ze wel toe leiden, is een overspannen geest in een overspannen lijf, waarmee je je resultaten, financiën, gezondheid, relaties en toekomst schaadt. Terwijl deze stress helemaal niet nodig is als je ervoor kiest om jezelf op nummer 1 te zetten, waardoor je 0% overuren, 25% productiever werken en 100% leven fluitend waarmaakt.

Kiezen voor droom

Tijdens onze kennismaking besloot Karel het roer om te gooien en te kiezen voor leven in plaats van overleven. Hij wilde zichzelf niet langer over de kop werken en veel te veel ballen in de lucht houden, zonder dat hij daarmee zijn doelen diende. Wat hij wilde is vanuit vrijheid ondernemen en genieten van zijn gezin en zichzelf. Karel koos voor zijn droom en zegde zijn vaste baan op. Een spannende keuze, omdat Karel veiligheid en zekerheid opgaf, terwijl hij niet wist wat hij ervoor terugkreeg. Zijn keuze pakte echter op en top uit, zowel zakelijk als privé:

"Nu – ruim een half jaar later – ben ik rustiger, meer gefocust en zet ik mezelf beter neer. Ik weet wat ik belangrijk vind in mijn leven, wie ik wil zijn en wat ik wil doen. Ik wil mijn droom 'Het Ouden Huis' realiseren, er zijn voor mijn gezin en tijd aan mezelf besteden. Derhalve heb ik besloten om mijn functie als directeur bestuurder van Woningstichting Gouderak per 1 september te beëindigen."

Nieuw leven leiden

Doordat Karel de keuze maakte om zijn droom te gaan leven, werd zijn droom werkelijkheid. Tijdens het programma konden we ons daardoor focussen op datgene waar zijn hart en ziel lagen en hoe hij daar op z'n Karels vorm en inhoud aan kon geven. Hierover schrijft Karel het volgende:

"Aan dit nieuwe leven ga ik de komende maanden verder werken met 'Meer Succes, Minder Stress'. En dat gaat lukken, omdat het aanbrengen van structuur – waar ikzelf enorme moeite mee heb – een belangrijke pijler in jouw aanpak is. Jij helpt mij zoeken en vinden in de stappen die ik te zetten heb: streng doch rechtvaardig als ik niets doe, warm en belonend als ik me inzet."

Beide voeten op de grond

Karel beëindigt zijn getuigenis met een woord van dank aan mij en de andere deelnemers.

"Dank voor de stappen die we samen hebben gezet en voor de stappen die we nog zetten gaan. Jij en de groep hebben mij weer met beide voeten op de grond gezet en niemand krijgt mij nog van mijn plaats."

Het 1ste Ouden Huis staat

Ben je nieuwsgierig of het Karel gelukt is om zijn nieuwe leven waar te maken?

Het antwoord is volmondig "JA!"

Karel zit goed in zijn vel, doordat hij geniet van zichzelf, van zijn hobby's en van zijn vrouw en kinderen. Met 'Het Ouden Huis' timmert hij daarnaast stevig en consequent aan de weg met als hoogtepunt het per 1 juli 2021 geopende Ouden Huis in Bodegraven. En daar is het niet bij gebleven, want de afgelopen jaren hebben meer gemeenten gekozen voor een 'Ouden Huis' van Karel.

Ik gun Karel van harte dat er nog vele 'Ouden Huizen' mogen volgen in den lande. Applaus voor dit geweldige initiatief, waaraan Karel zich met ziel en zaligheid heeft verpand. En super dat ik hem hiervoor zijn eigen basis voor succes heb mogen aanreiken.

Sta jij ook stijf van de stress?

Herken jij jezelf in het verhaal van Karel? En ben jij gemotiveerd en bereid om jezelf bij de kladden te vatten, zodat ook jij niet meer stijf staat van de stress?

Is jouw antwoord "JA!" op deze vragen, dan heb ik drie keer goed nieuws voor je.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met stijf van de stress staan delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact