fbpx

Hoe een schop onder de kont Maurice 75% meer klanten opleverde

Maurice van Lier

Graag stel ik je voor aan Maurice, eigenaar van VanLier Finance, Interim Finance en Coaching van Finance Professionals. Maurice droomde van een bloeiende coaching praktijk, maar verdiende de kost met interim werk. Wat hij ook bedacht om de rollen om te draaien, niets lukte. Totdat hij – moe van alle frustraties – besloot zichzelf een schop onder de kont te geven, waardoor hij wel in actie kwam.

In deze blog met persoonlijke video en getuigenis vertelt Maurice je zelf hoe deze schop onder de kont hem 75% meer coaching klanten opleverde. Maar ook hoe zijn interim werk is verbeterd, evenals zijn privéleven. Een schop onder de kont met vele plussen dus – doe er je voordeel mee!

Maak kennis met Maurice

Maurice: "Margriet gaf me de schop onder de kont die ik nodig had." 

Maurice was zoekende

"Beste Margriet,

Graag wil ik mijn ervaringen en resultaten delen n.a.v. het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' welke ik het afgelopen jaar bij je heb gevolgd."

Ik ben Maurice van Lier en eigenaar van VanLier Finance, Interim Finance en Coaching van Finance Professionals.

Ruim een jaar geleden was ik dagelijks aan het zoeken naar focus, structuur en manieren om mijn bedrijf, VanLier Finance, verder 'body' te geven."

Met deze alinea's start Maurice zijn persoonlijke getuigenis, waarin hij direct zijn zoektocht naar focus, structuur en overzicht in zijn ondernemerschap op tafel legt. Zijn basis voor succes was niet op orde, waardoor hij niet het leven leidde wat hij zich wenste. En ook in zijn ondernemerschap kwam Maurice daardoor niet goed uit de verf.

Gebrek aan body

Wat Maurice ook probeerde, het lukte hem niet om duidelijk over de bühne te brengen wat hij als coach deed en waarin hij zich precies van andere coaches onderscheidde. Daardoor bleven coaching opdrachten uit en vulde hij zijn tijd met interim opdrachten, die hij via bemiddelingsbureaus vergaarde.

Heel gerieflijk was dat Maurice hiervoor nauwelijks te acquireren had en hij een stabiele bron van inkomsten had. Hij stond al jaren in de kaartenbakken, deed zijn werk goed en zowel Maurice als bureau wisten wat ze aan elkaar hadden. Minder aangenaam was het feit dat veel van deze opdrachten meer van hetzelfde waren, waardoor uitdaging en vernieuwing steeds verder te zoeken waren.

Frustrerende spagaat

De spagaat waarin Maurice zich bevond frustreerde hem en gaf hem stress. Het werk wat hij al jaren deed was niet meer waar zijn hart lag, maar wel waarmee hij de rekeningen betaalde. Terwijl datgene waar hij het liefst mee bezig was niet van de grond kwam, omdat hij te druk was met zijn interim werk.

Herkenbaar? Ben jij ook zo hard IN de business aan het werk, waardoor je niet AAN de business toekomt? En frustreert dit jou ook – net zoals Maurice?

In gedachten wist Maurice precies hoe hij het wilde, maar in zijn daden gebeurde exact het omgekeerde. En zo vlogen de dagen, weken en maanden voorbij, waarin Maurice nagenoeg fulltime interimde en slechts sporadisch coachte.

Vraag om hulp

Voor Maurice was het duidelijk dat er iets moest gebeuren en dat 'iets' kwam voorbij tijdens een ontbijt van zijn ondernemersnetwerk BNI Nassau in Den Haag. Daar stond opeens een doorgewinterde topcoach en executive trainer voor zijn neus met een glasheldere missie, visie en aanpak en ze bood ook nog eens een interessante Masterclass 'Succes Zonder Stress' aan.

Maurice trok zijn agenda, meldde zich aan en vanaf dat moment voelde hij de opluchting dat hij er niet meer alleen voor stond. Eindelijk had hij iemand gevonden die hem kon helpen zijn gedachten in klip en klare acties om te zetten, zodat zijn coaching praktijk tot wasdom kon komen. Maurice kon dan ook niet wachten om met me aan de slag te gaan.

Eureka voor Maurice

Wat Maurice al tijden zocht, had hij gevonden: Eureka!

"Na het volgen van enkele PowerSessies bij Margriet in het voorjaar van 2018 heb ik mij ingeschreven voor haar jaarprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' welke in september is gestart.

Ik vond het ideaal om op deze manier veel te leren over wat mijn gedrag voor invloed heeft op anderen en op mijzelf."

Schop onder de kont

In de PowerSessies – exclusieve 1 op 1 sessies – pakten we steeds een paar hete hangijzers bij de kop, waardoor Maurice geen tijd, geld en energie meer verkwanselde aan uitstellen en afstellen.

Schoot hij toch in deze valkuilen, dan wist hij dat hij van mij een liefdevolle 'schop onder de kont' tegemoet mocht zien, waardoor hij alsnog in beweging kwam.

De stroomversnelling kwam echter pas, toen hij deelnam aan het leiderschapsprogramma. Over zijn resultaten schrijft Maurice het volgende in zijn getuigenis.

75% meer klanten

"Door het volgen van het leiderschapsprogramma merk ik dat ik effectiever communiceer. Hierdoor heb ik 75% meer klanten om te coachen en zijn mijn interim opdrachten opgeschoven naar directieniveau. Beide wilde ik graag bereiken, maar wist ik eerder niet voor elkaar te krijgen. Ik interimde te veel om mijn coaching praktijk van de grond te krijgen en ik coachte te weinig om de kost mee te verdienen. Nu heb ik het beste van beide en dat voelt zeer bevrijd."

Door te kiezen kreeg Maurice wat hij wilde en leidt hij nu het leven dat hij wil. Met enerzijds meer coaching opdrachten waar hij zijn ziel en zaligheid in kwijt kan en anderzijds minder interim opdrachten, maar wel op een hoger niveau, zodat hij in minder tijd meer effect heeft.

Strategisch ondernemen

"Een tweede winst is dat ik doortastender ben geworden. Ik creëer meer kansen voor mezelf en de kansen die ik krijg, kan ik achter elkaar 'inkoppen'. In plaats van operational excellence speel ik 'het spel' nu strategisch, waardoor ik niet alleen 'de bal' maar ook 'de spelers' in mijn cirkel van invloed heb."

Maurice heeft gekozen voor leiderschap en daarin zijn eigen verantwoordelijkheid genomen. In plaats van (wachten op) klussen via bureaus is hij zelf de boer op gegaan in zijn eigen netwerk. Daarmee heeft hij bij bestaande opdrachtgevers nieuwe kansen gecreëerd en 'ingekopt'. Met deze ervaringen kon hij vervolgens aankloppen bij nieuwe opdrachtgevers, wat ook weer tot werk leidde. Coaching opdrachten om precies te zijn, want als je dan toch acquireert, doe het dan voor iets waar je hart vol van is.

Vrije tijd en ontspanning

"Mijn derde 'buit' is vrije tijd en ontspanning. Door te kijken naar mijn energieslurpende taken en deze te stoppen, te delegeren of anders in te richten heb ik meer tijd om leuke dingen te doen voor mijzelf, met mijn partner en het gezin. Met mijn weekplanning en weekreview hou ik mijn balans en stuur ik waar nodig eenvoudig bij."

Maurice heeft geleerd om prioriteiten te stellen, zijn taken te bewaken en efficiënt te werken. Met zijn weekplanning en weekreview houdt hij zich gefocust, waarbij hij elk moment weet waar hij staat en hoe het gaat. Door alles wat het leiderschapsprogramma hem verder heeft aangereikt weet hij zijn doelen nu zonder frustraties te halen.

Dubbel en dwars tevreden

Maurice was 100% gemotiveerd om zichzelf uit zijn spagaat te verlossen en investeerde daarvoor in een uiterst effectieve schop onder de kont. Waarom hij hiermee dubbel en dwars tevreden is, blijkt uit de laatste alinea's van zijn getuigenis hierna.

Praktische tips en tools

"Wat 'Meer Succes, Minder Stress' me heeft gebracht zijn praktische tips en tools om:

  • Meer focus te hebben op waar ik met mijn bedrijf naar toe wil.
  • Sterker in mijn schoenen te staan tijdens pitches en presentaties.
  • Plezier te hebben in wat ik nu doe.
  • Te kiezen voor een duidelijke niche markt: financials.
  • Te genieten van de energie die ik voel omdat mijn communicatie effectiever is geworden.
  • Mezelf te beperken in de hoeveelheid uren die ik als zelfstandige maak."

Ontspannen zichtbaar zijn

"De live trainingsdagen waren heel waardevol om te kunnen oefenen in zaken die mij minder lagen zoals het pitchen. De presentaties die ik iedere live training heb gedaan, de live opnames om terug te kijken, de persoonlijke feedback van Margriet en de feedback van de medecursisten in een online besloten leergroep, hebben daar zeer goed bij geholpen. Dit heeft als resultaat opgeleverd dat ik nu meer ontspannen voor een groep sta en veel beter zichtbaar ben."

Zelf tot de kern komen

"De betrokkenheid en oprechtheid van Margriet heeft ook zeker bij gedragen aan het succes van het jaarprogramma. Confronterend, maar respectvol en net zo lang doorgaan totdat je zelf tot de kern komt om het over een effectieve boeg te gooien."

Veilige setting

"De groepsgrootte is prettig, iedereen krijgt de juiste aandacht en door deze setting voelt het goed en veilig waardoor je echt stappen kan maken."

Aanrader

"Mocht je nog twijfelen om het jaarprogramma van Margriet te willen gaan doen, dan kan ik maar een ding zeggen; kom in actie en ga het doen, het is het dubbel en dwars waard!

Veel succes voor alle volgende deelnemers, Maurice van Lier"

Wil jij ook een schop onder de kont?

Herken jij jezelf in het verhaal van Maurice? En ben jij eveneens op zoek naar een 'schop onder de kont', waardoor je jezelf en je business doel- en resultaatgericht in beweging brengt – en houdt?

Je kunt meteen in actie komen met een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met (g)een schop onder de kont delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact