fbpx

Hoe Oud & Nieuw voor mij begon – al vóór de zomer

3 wijzen

2017 zit er bijna op. En ik ben reuzeblij dat ik ook deze kerst met mijn hele gezin mag vieren. Een jaar geleden hadden we geen idee wat er ons boven het hoofd hing. Dat de dood dit jaar aan onze deur zou kloppen.

19 januari kregen we een schokkend bericht.

We werden er volledig door verrast, niets was meer vanzelfsprekend. Het was een donderslag bij heldere hemel. Angst en beperkingen regeerden. Een volledige aardverschuiving in ons gezin, werk en leven.

Eind februari: alles weg, alles schoon

We sprongen een gat in de lucht, konden onze oren niet geloven. We kregen het beste nieuws dat we konden krijgen. Mike's operatie was geslaagd en alles was radicaal verwijderd. Geen verdere behandelingen nodig, enkel reguliere controles.

Doorgaan met leven was het devies. Gewoon de draad weer oppakken.

En nu?

We hebben de draad opgepakt, maar niet gewoon. We moesten ons aan de omstandigheden aanpassen. Mike's ziekte en herstel maakten een 'normale' manier van doen nou eenmaal niet mogelijk.

Daarom hebben we keuzes moeten maken. Prioriteiten moeten stellen. En heel veel dingen niet gedaan.

Simpelweg omdat het niet kon.

Wat we voorheen met ons tweeën deden, lukte mij niet alleen. Wat we wél samen konden, ging minder soepel en eenvoudig.

Daarom hebben we meer dan ooit dingen gedelegeerd naar ons team. Wat we daarvan hebben geleerd? Samen met anderen is het leuker. Dat nemen we alvast mee naar het nieuwe jaar.

Oogsten

Wat we voor de volle 100% hebben ervaren is liefde. Van onze kinderen, vrienden en familie. Van onze klanten en leveranciers. Van onze Facebook-vrienden en LinkedIn-connecties. Van onze lezers, zoals jij.

Terugkijkend op 2017 is leven in liefde onze oogst. Genieten van de kleine dingen in het leven, doen wat je hart je ingeeft, er zijn voor elkaar. Op deze voet gaan wij in 2018 verder. Als gezin, met onze dierbaren en met FFT.

En nu vooruit

FFT is ons eerste kindje. Niet van vlees en bloed, maar wel uit onze geest ontsproten.

Op 17 juni 2017 werd het 20 jaar. Precies terwijl we privé op ons dieptepunt zaten. Stress vierde hoogtij en we tobden wat af over de toekomst.

Terwijl het nu die toekomst is. En we vol plannen zitten waar we helemaal voor gaan:

  • Er komt een nieuwe website. Met een uitgebreide kennisbank vol feiten, tests en stappenplannen. Met verfrissende vragen en verkwikkende antwoorden. En met levensechte verhalen – omdat dat is wat ons werkelijk verbindt.
  • In het voorjaar start ik een gloednieuw online programma, waarmee je zeeën van tijd krijgt en oceanen van rust. Wil je meedoen aan de pilot? Laat het me weten, dan krijg jij als eerste alle nieuwtjes te horen.
  • Ik ben er trots op dat ik in februari voor de zesde keer op rij start met mijn leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'. Ik weet nu al dat ook de groep van 2018 prachtige stappen gaat zetten. En dat ze volgend jaar om deze tijd op een topjaar zal terugkijken.
  • En last but not least: ik blijf de opdrachtgevers die ik nu begeleid om met hun team of organisatie van tobben naar toppen te komen, enthousiast coachen, trainen en adviseren.

Heb jij ook mooie plannen voor komend jaar? Of heb je net als ik een onstuimig jaar gehad? Wat ga je anders doen dan in 2017? Vertel het hieronder in de reacties. Ik reageer altijd.

Ik wens je ontspannen en vrolijke feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact