fbpx

Met LOVE werk je samen aan succes

Met LOVE werk je samen aan succes

Halverwege mei werd ik uitgeroepen tot beste lid van BNI Nederland over 2018 en kreeg ik de bijbehorende award uitgereikt. Voor mij is deze prijs een extra bevestiging dat het werkt: met LOVE werk je samen aan succes.

Zelfs als je de 'zogenaamde' code gekraakt hebt en succesvol bent, blijft het een kwestie van de verandering voorblijven door jezelf topfit te houden en continu te vernieuwen. Hoe je dit doet, lees je in deze blog. Ik geef je ook de boekentip: Wie is er in jouw kamer? Ik kreeg het boek uitgereikt bij de BNI-conferentie in mei. In deze blog bespreek ik een gedeelte met je.

Erkenning is een levensbehoefte

Iedereen wil erkend worden, ook al is het er in onze calvinistische opvoeding flink uit gedrild. Als je erkend wordt, hoor je erbij en tel je mee. Je doet ertoe voor de groep, omdat je een zinvolle bijdrage levert. Met jou is de groep beter af dan zónder jou en daarmee is de continuïteit van de soort gediend, zowel in voorplanting als in overleven.

De basis is geregeld

In onze samenleving staan overleven en voortplanten voor het individu niet meer direct ter discussie. Hoewel de verzorgingsstaat steeds verder afbrokkelt en een steeds groter beroep op zelfredzaamheid en actieve participatie doet, worden we nog steeds van de wieg tot het graf ondersteund.

Zichtbaarheid is noodzakelijk

In bedrijven en organisaties staan overleven en voortplanten wel ter discussie, zeker als niet duidelijk is waarvoor zij op aarde zijn. In de wereld van sociale media en virtuele netwerken draait het om visibility, credibility en profitability. Wie onder zijn steen blijft zitten, overleeft niet, omdat klanten – net als prooien vroeger – niet onder jouw steen kruipen, maar actief 'bejaagd' en 'behaagd' willen worden.

Waarom zou je genoegen nemen met minder?

Klanten willen 'hun leven' alleen aan de beste kwijt, de minderen zijn ze te slim of te snel af. Hetzelfde geldt voor lief en leed delen of je ziel en zaligheid uitstorten. Waarom zou je met inferieur genoegen nemen als superieur mogelijk is? De vraag stellen is hem beantwoorden. Maar waar vind je de beste? En nog interessanter: hoe word jij de beste?

We houden onszelf gevangen

We houden onszelf klein door wat we over onszelf denken en wat we van anderen aannemen over onszelf. Daar vinden we vervolgens iets van en vanuit die overtuigingen gedragen we ons zoals we denken dat het 'hoort' of 'moet'. We willen aardig gevonden worden, geen fouten maken en het vooral niet moeilijk krijgen of met onrechtvaardigheid geconfronteerd worden. Bovenal willen we voorkomen dat we in een situatie van hel en verdoemenis terechtkomen.

Tel daarbij op dat we niet graag om hulp vragen – want daar is natuurlijk van alles en nog wat onaardigs, doms of ellendigs over te denken – en we hebben het feest compleet. We zitten onszelf in de weg en we laten ons er ook niet bij helpen.

Gezegden komen niet uit de lucht vallen

We kennen niet voor niets deze uitdrukkingen:

  • "Bescheidenheid siert de mens."
  • "Wie het hoofd boven het maaiveld uitsteekt, wordt zijn kop eraf gehakt."
  • "Hoogmoed komt voor den val."

Wat roepen deze uitspraken bij jou op? Motiveren ze je om het beste uit jezelf te halen, of laat je je hoofd bij het lezen al hangen?

Angst is slechte raadgever

Angst regeert liefde, waardoor we steeds minder onze originele zelf zijn en steeds meer een slechte kopie van anderen, die mogelijk net zo hunkeren naar aandacht en erkenning als jij. Die net als jij balen van fouten en daarom eindeloos kunnen wikken en wegen, voordat ze in actie komen. Zij blijven ook liever in bed liggen dan vroeg opstaan om een uur hard te lopen – of aan te schuiven bij een netwerkontbijt – voordat de werkdag begint.

Zedenpredikers zijn er genoeg

Net als jij vinden ze dat van alles en nog wat 'niet hoort' of 'kan'. In jou zoeken ze steun voor hun moraalridderij. Diep in hun hart zijn zij net zo bang als jij dat ze het moeten bezuren als ze nu eindelijk gaan zeggen wat hun hart hen ingeeft.

Onvruchtbare samenwerking

Ook zij liggen wakker van zichzelf en hoe ze overkomen op de buitenwereld. Zij tobben net zo hard met hun team, omdat hun overlevingsmechanismen niet vruchtbaar zijn om effectief en efficiënt samen te werken. Ze lopen achter de veranderingen aan omdat ze geen ja zeggen tegen discomfort.

Met LOVE naar succes

Gebrek aan Leiderschap en Ondernemerschap speelt ze parten, gemis aan Verbinding en Energie ook. Niet voor niets zijn dit de kernwaarden van waaruit ik leef en werk, zodat ik met LOVE – liefde – zaken kan doen en laten.

Je bent er in 5 stappen

Ook ik heb een tijd gehad dat ik mijn kernwaarden niet leefde. En nog vind ik dat niet altijd gemakkelijk. Maar wie heeft gezegd dat het leven gemakkelijk is? Of dat dingen bereiken eenvoudig gaat? Wat ik wel weet is dat je in 5 stappen van stress naar succes kunt gaan. Hoe dat werkt kun je lezen in mijn e-book.

Award geeft erkenning

Nu haal ik meer voldoening en omzet uit mijn bedrijf. Ik ben zelf van tobben en stress naar toppen en succes gegaan. Strategische samenwerkingen ben ik aangegaan waarmee ik de mensen uit mijn netwerk breed kan helpen en iedereen kan geven wat hij nodig heeft of zoekt. Ik ben persoonlijk gegroeid en heb een uitgebreid netwerk waar ik op kan bouwen en vertrouwen. BNI past bij mij omdat onze kernwaarden overlappen. Als kers op de taart werd ik gewaardeerd met de BNI-award voor beste lid BNI Nederland 2018.

Persoonlijke groei is nooit klaar

Wat ik ook doe is mezelf blijven ontwikkelen. Tijdens de BNI-conferentie kregen we een interessant boek uitgereikt dat gaat over de vraag 'Wie is er in jouw kamer?'. Stel je voor dat iedereen die je ontmoet in jouw kamer komt. Eenmaal erin, kunnen ze de kamer nooit meer verlaten. Hoe ga je met deze mensen om? Wie laat je dichtbij en wie wil je juist veraf? Het boek bevat vragen, gereedschappen en oefeningen om jouw kamer optimaal te beheren. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Wie is er in mijn kamer?

Het zal je niet verbazen dat ik in mijn kamer het liefst ondernemende mensen verzamel, die leiding geven over hun eigen leven en daarmee verschil maken in het leven en het werk van anderen. Die blaken van passie, energie en plezier en die het heerlijk vinden om anderen vooruit te helpen in wat zij kunnen en doen. Met oog voor traditie en bereidheid tot innovatie. Mensen van wie ik kan leren om mezelf steeds verder te ontwikkelen en te ontdekken, mijn hele leven lang.

Alleen als je echt vooruit wilt

Door deze 'leermeesters' kan ik ook anderen in mijn kamer verder helpen – op voorwaarde dat zij echt vooruit willen met zichzelf, hun team en hun organisaties. Voor mooie praatjes koop ik niets en van mensen die achter de kar hangen word ik moe. Ik ben van het effectieve soort. Is er iets in je werk wat je niet zint? Doe er iets aan of houd je mond. Hetzelfde geldt voor thuis. Niet klagen, maar dragen óf zorgen dat het verandert. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken….

Plaats sommige mensen ver weg

Ik hou graag mijn eigen kernwaarden in ere. Ik wil niet werken met mensen die geen eigen verantwoordelijkheid nemen en hun dag vullen met klagen, mopperen, ja zeggen en nee doen. Die de kantjes er van aflopen, jaloers zijn en de boel saboteren. Die naar anderen wijzen, terwijl zij juist zelf met al hun gemok en geroddel de sfeer verzieken en de zaak om zeep helpen.

Naast irritatie en chagrijn kost ineffectief gedoe mij ook bakken energie – dan ben ik niet mijn frisse en fruitige zelf, omdat ik negativiteit en gebrek aan rust, de reinheid en regelmaat laat overheersen die ik wel wil.

Gelukkig ben ik daar zelf bij en is mijn werkelijkheid zowel in mijn werk als privé anders. Ik ben er trots op dat ik erin slaag deze humeur-, tijd- en energievreters ver weg van mij in mijn kamer te plaatsen.

Focus op positiviteit en vooruitkomen

Wie ik om me heen wil hebben, zijn mensen die de positieve kant van het leven zien, die de hand aan de ploeg slaan en elkaar willen helpen in voor- en tegenspoed. Ik wil met hen lachen en huilen, zingen en dansen, werken en relaxen. We zijn er voor elkaar en vinden hetzelfde belangrijk. Ieder doet waar hij goed in is en levert daarmee zijn eigen aandeel in het grotere geheel. Daarmee komen zij optimaal tot hun recht in mijn kamer – en ik zelf ook.

Wanneer kom jij ontbijten?

Geven loont. Ik gun jou ook persoonlijke groei en een netwerk waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Als jij de stap neemt op tijd je bed uit te komen, dan nodig ik je van harte uit voor het netwerkontbijt van mijn BNI chapter. Aanmelden kan via mij.

Dan rest alleen de vraag: Wanneer schuif jij aan bij het ontbijt?

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met LOVE samenwerken delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact