fbpx

Hoe zorgmanager X weer grip op haar werk kreeg

Hoe zorgmanager X weer grip op haar werk kreeg

Heb jij de grip op je werk wel eens verloren? Zorgmanager X wel en het bracht haar ernstig aan het twijfelen over zichzelf en haar functioneren.

Door een fusie speelden er nieuwe machten en krachten in haar werk, waardoor ze op een andere manier moest samenwerken. In plaats van inhoudelijke bijdragen te leveren als professional was ze nu eindeloos aan het vergaderen met bestuur en collega's. Haar eigen werk deed ze vervolgens thuis - ten koste van haar rust, gezin en hobby's.

Er moest iets gebeuren, want X wilde niet burn-out thuis komen te zitten. Tegelijkertijd zag ze weggaan ook niet zitten, omdat ze voor haar gevoel nog niet alle interne registers had opengetrokken.

In deze blog ontdek je hoe X de grip op haar werk heeft teruggekregen en wat haar dat heeft opgeleverd, zowel zakelijk als privé.

Verlies van grip op werk

In het vervolg passeren de eigen woorden van X volledig de revue met her en der een toepasselijke kop, link of toelichting van mij.

Zoeken naar plek en rol

De eerste alinea maakt direct duidelijk waarom ze aan zichzelf en haar functioneren twijfelde:

"Sinds de fusie, die wij als organisatie hebben doorgemaakt, was ik op zoek naar mijn plek en rol binnen de nieuwe organisatie. Ik kon mijn draai niet vinden: gefuseerd met een bedrijf met een hele andere cultuur en geen actieve bijdrage als professional. Waar ik voor sta had ik totaal niet scherp en dan ook nog een bestuurder die zich veel bemoeide met de operatie. De inhoud van mijn werk vond ik echter nog steeds uitdagend en ontzettend leuk."

Gaan of blijven

X werd heen en weer geslingerd tussen de inhoud van haar werk en al het gedoe eromheen:

"Ik stond op een splitsing: kies ik voor een andere baan of ga ik kijken wat ik kan doen om grip te krijgen op alles wat speelt en het een kans geven. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat de inhoud van het werk mij zeker nog niet verveelde. Jouw Masterclass kwam op dat moment voorbij en ik dacht dat kan mij gaan helpen."

Zelf invloed uitoefenen

0% overuren, 25% productiever en 100% leven klonk X als muziek in de oren, omdat ze geen van die percentages waarmaakte:

"De deelname aan het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen handelen, houding en gedrag. De collega's waar ik mee werk ga ik niet veranderen, maar ik kan wel zelf invloed uitoefenen."

Niets meer moeten

Tijdens het programma ontpopte X zich als persoonlijk en professioneel leider die niets meer moet:

"Ik weet wat ik wil, kan en doe en moet niets meer. Ik heb nu goed materiaal in handen om mijzelf als leider te profileren binnen de organisatie en keuzes te maken die ik wil."

Ruimte in hoofd en agenda

De voordelen van haar eigen werk en leven leiden in plaats van lijden zijn groot:

"Zo heb ik ruimte gekregen, in mijn hoofd en in mijn agenda, om te sporten, tijd voor spontane acties en werken op de uren die er voor staan. Ik kan hierdoor ook een voorbeeld zijn voor mijn jonge collega's op de werkvloer. Ook er zijn voor mijn gezin en familie kost ineens minder moeite."

Betere samenwerking

Ook de samenwerking met haar leidinggevende is verbeterd:

"Mijn leidinggevende ziet positieve verandering: ik ben zichtbaar, proactief, ik lever een bijdrage aan de organisatie en de samenwerking tussen hem en mij is verbeterd."

Geen zachte heelmeesters

Hoe X het programma heeft ervaren, verwoordt ze mooi in stijl met het werk waarvoor ze verantwoordelijk is:

"Ik heb het programma als praktisch ervaren, met goede tools om in de praktijk te gebruiken. Soms ook confronterend, recht voor zijn raap en werd de pleister er in een keer afgetrokken. Maar zachte heelmeesters, maken stinkende wonden…"

Persoonlijke aandacht

Dat ik het programma zelf van A tot Z verzorg, was een belangrijke reden om voor mij en FFT te kiezen:

"Wat mij aansprak, en een van de redenen dat ik voor FFT koos, is dat jij het programma zelf geeft. De training en de Q&A's en Masterminds, van begin tot eind had ik jouw persoonlijke aandacht. Het eten in de avond na trainingsdag één vond ik wel vermoeiend. Na een dag hard werken was dat voor mij een lange zit."

Klik met mededeelnemers

Ook de klik met mededeelnemers was fantastisch:

"De klik met de andere deelnemers was er vanaf dag één. Bijzonder om te mogen ervaren dat we alles deelden vanaf de eerste minuut, ons kwetsbaar konden opstellen en daardoor ontzettend veel geleerd hebben van elkaar."

Goede richting

Dankzij het leiderschapsprogramma heeft X weer grip op haar werk en leven, maar bovenal op zichzelf. Ze gaat weer in de goede richting, doordat ze haar hart volgt:

"Margriet, dank voor je aandacht en je lessen, die mij weer een goede richting in mijn leven hebben gegeven."

WORDLE Hoe zorgmanager X weer grip op haar werk kreeg

Mis jij grip op je werk?

Herken jij jezelf in het verhaal van zorgmanager X, omdat ook jij de grip op je werk kwijt bent?

Het overkomt de beste directeuren, managers en ondernemende professionals, dus geneer je niet om het onder ogen te zien. En nog slimmer, grijp effectieve hulp met beide handen aan, zodat ook jij voortaan relaxed excelleert in jouw topjob.

Met de volgende opties kun je direct starten.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met (gebrek aan) grip op je werk delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact