fbpx

Hoe Mandy een gelukkiger mens én betere manager werd

Hoe Mandy een gelukkiger mens en betere manager werd

"Een gelukkiger mens zijn!" Het is een van de grootste verzuchtingen die deelnemers slaken tijdens Masterclasses, Doorbraaksessie en intakes.

Stuk voor stuk zijn het ambitieuze directeuren, managers of ondernemende professionals die zich met hart en ziel inzetten voor hun werk. Niets is ze te veel, voor alles en iedereen staan ze klaar en "nee" staat niet in hun woordenboek.

Totdat ze voor de bijl gaan, omdat hun lichaam en geest er de brui aan geven. Of als partnerlief kiest voor de buurman of buurvrouw - niet vanwege het groenere gras, maar wel voor diens onverdeelde aandacht. En wat denk je van beide klappen tegelijkertijd incasseren? De man met de hamer slaat het liefst onverwacht en ongenadig toe…

In deze blog ontdek je hoe Mandy enerzijds haar burn-out voorkwam en anderzijds een betere manager werd, maar bovenal een gelukkiger mens. Inclusief openhartig testimonium, persoonlijk mantra en hier en daar een toepasselijke link of uitleg van mij.

De maat was vol

Midden in de nacht kreeg ik een aanmelding voor mijn Masterclass 'Succes Zonder Stress':

"Ik was in Spanje op vakantie toen ik 's nachts niet kon slapen en op social media tegen één van jouw items aanliep. En hoewel dit niet bedacht was, voelde ik in iedere vezel in mijn lijf, maar zeker ook met mijn overvolle hoofd, dat ik hier iets mee moest."

Jarenlange roofbouw

Deze slapeloze nacht tijdens Mandy's vakantie stond niet op zich:

"Ongeveer een week ervoor had ik besloten dat mijn leven anders moest. Al jaren maakte ik structureel veel te lange werkweken, door alle gaten dicht te lopen en me verantwoordelijk te voelen voor alles, ook als het niet bij mij hoorde. Mijn gezin en mijn lijf waren tot op dat moment altijd heel coulant geweest in deze ratrace, maar op dat moment realiseerde ik me dat het na jaren van roofbouw écht niet meer kon. Het moest drastisch anders, maar hoe?"

4 weken vakantie

Mandy deed iets wat ze niet eerder had gedaan:

"Mijn besluit was om 4 weken met vakantie te gaan en alleen maar na te denken over hoe mijn mooiste leven er uit zou zien. Hoe word ik privé en zakelijk weer mijn krachtige en gelukkige zelf? En toen zag ik jouw social media post en was het duidelijk dat dit was wat ik nodig had om de switch te maken en te voorkomen dat ik langdurig uit zou vallen. Het leiderschapsprogramma heeft niet teleurgesteld!"

Van fataal naar vitaal

Terug van vakantie liet Mandy er geen gras over groeien:

"Jouw persoonlijke benadering, de pragmatische aanpak en de heldere formuleringen vanuit FFT hebben mij snel over de streep getrokken. Het mooie aan dit leiderschapsprogramma is dat ik er meteen mee aan de slag kon en het ook meteen resultaat opleverde. Dat stimuleert natuurlijk enorm."

Een gelukkiger mens worden

Zo consciëntieus als Mandy haar werk doet, zo trouw en nauwgezet was ze in haar voorbereiding, deelname en opvolging. Naarmate het programma vorderde, kreeg Mandy haar basis voor succes op orde. Ook transformeerde ze haar stress door verantwoordelijkheid te nemen en te geven en zichzelf en de ander hierop aan te spreken.

Mantra ideaal leven

Haar mantra hield haar hierbij goed gefocust. In plaats van 80-urige werkweken te draaien, heeft ze nu 75% meer vrije tijd voor zichzelf, haar gezin en haar hobby's. Door deze rust en ontspanning klaarden haar lichaam en geest zienderogen op - tot grote tevredenheid van Mandy's huisarts.

Inzichten en eyeopeners

Mandy maakte dankbaar gebruik van alle inzichten en eyeopeners die ze kreeg aangereikt:

"De door jou aangereikte inzichten omtrent mijn houding, gedrag en communicatiestijl waren vaak bekend, maar soms ook ware eyeopeners. Door de trainingstools heb ik meer inzicht gekregen in mijn valkuilen, maar ook in mijn talenten. Heb ik geleerd hoe energie-nemers te laten voor wat ze zijn en me te richten op energie-brengers. Maar sta ik bovenal gewoon rustiger, sterker en krachtiger in het leven. Zeker als manager, leidinggevende, MT-lid, maar vooral als mijn eigen ik."

Dagelijkse progressie

Voor Mandy stond het hele traject als een huis, waardoor ze dagelijks progressie boekte:

"De begeleiding vanuit FFT is professioneel. Het lesmateriaal is goed verzorgd, alles is keurig en op tijd geregeld. De opleidingsdagen, de wekelijkse feedback en de reguliere Q&A's onder persoonlijke begeleiding van jou maken dat vanaf dag 1 het traject staat als een huis. Het leiderschapsprogramma is intensief, maar dat betaalt zich meteen terug in dagelijkse progressie."

Zonder wrijving geen glans

Mandy schuwde de confrontatie met zichzelf niet en daardoor ook niet met mij:

"Margriet, jij weet van aanpakken en doorpakken en schuwt daarbij de lastige gesprekken niet. Hierdoor schuurt het soms, maar zoals het spreekwoord zegt 'zonder wrijving geen glans'."

Ga er voor!

Zit jij in hetzelfde schuitje als Mandy vorig jaar, dan heeft ze maar een advies:

"Ik zou eenieder die in een soortgelijke situatie zit als ik een jaar geleden, van harte aanbevelen een leiderschapsprogramma bij jou te volgen. Voorwaarde is wel dat je er vol voor gaat, openstaat voor verandering en ook het nodige kunt incasseren, want jij windt er geen doekjes om. En precies daarom had ik ook voor jou gekozen."

Gelukkiger mens en betere manager

Wat een jaar 'Meer Succes, Minder Stress' je oplevert, vat Mandy's slotzin krachtig samen:

"Het leiderschapsprogramma heeft van mij in alle opzichten een betere manager, een beter MT-lid maar bovenal een gelukkiger mens gemaakt."

Hoe Mandy een gelukkiger mens en betere manager werd

Wil jij ook een gelukkiger mens zijn?

Voor Mandy geen verzuchting meer dat zij een gelukkiger mens wil zijn, maar wel een zucht van opluchting dat zij nu een gelukkiger mens is. Ook jou help ik graag naar deze triomf. Maak je keuze uit een van de volgende opties en profiteer direct van mijn raad of daad.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met een betere manager en gelukkiger mens worden delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact