fbpx

Hoe gek kun je het maken tijdens je vakantie?

fijne vakantie

De vakantie is nou echt zo'n jaarlijks terugkerend fenomeen. Even helemaal weg. Even helemaal opladen.

Gek eigenlijk dat we dat niet gewoon het hele jaar door doen. Waarom zou je een dag of veertien (of eenentwintig) (of vijfendertig) helemaal uit je dak gaan en dingen doen die je nooit doet?

Alleen maar om je hoofd te legen, je zinnen te verzetten of geïnspireerd te raken. Of om verschrikkelijk veel en lang te slapen, omdat je bekaf bent van het steeds maar druk, druk, druk zijn.

Gek dat je die rust en ruimte niet gewoon het hele jaar door plant. Onvoldoende rust en herstelt. Niet lanterfant. Maar goed. Daar ging het nu niet om.

Ik doe er zelf keihard aan mee

Nog 5 dagen en dan ga ik met vakantie. Heerlijk.

Ik heb er reuze veel zin in. 24/7 genieten van mijn gezin, urenlang lezen, puzzelen en spelletjes doen. Lekkere hapjes en drankjes, zon, zee en strand. Niets moeten of hoeven, alle tijd aan mezelf, leven in het moment...

Deze zomer gaan we naar La Palma, net als vorig jaar. Een prachtig eiland dat we graag verder willen ontdekken. Wandelen over de vulkanen, de nationale parken bezoeken en een 'jungle' tocht maken. Op dolfijnensafari en rondtoeren over het eiland.

Niets is me te dol

Bij ons hotel kunnen we kiezen uit 10 zwembaden en kan ik me helemaal uitleven in handstandjes overslag en achterover duiken. Mijn kinderen vinden het afgrijselijk dat ik dit doe en staan doodsangsten uit.

Ze zien me al uitglijden, door mijn armen zakken of met mijn hoofd tegen de kant knallen. Op je vijftigste hoor je dat soort dingen niet meer te doen – vinden ze. Terwijl ik op hun leeftijd – 12 en 16 – niets anders deed.

Hoe ouder, hoe gekker

Waar mijn twee dochters zich ronduit schamen voor mijn capriolen, vindt mijn man het allemaal wel vermakelijk.

Hij weet dat hij me niet kan tegenhouden. Als ik dat soort fratsen in mijn hoofd heb… dan gebeurt het. En meestal legt hij die momenten ook nog vast.

Twee van die momenten van gekte zijn van een aantal weken geleden, toen het bloedheet weer was.

Ik was op bezoek bij familie met een zwembad in de tuin. En een duikplank! Ik was niet te houden, het zou en moest gebeuren.

Maar het gebeurde net even een beetje anders…

Kijk zelf maar:

En daarna... - ronduit hilarisch:

Ik wens je een heerlijke en uitbundige vakantie toe. En doe straks thuis ook af en toe lekker gek, zodat je makkelijker van je dagelijkse stress afkomt.

Zomers sparren?

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met gekke uitspattingen tijdens je vakantie delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact