fbpx

Hoe Eric van boze compagnon in blije ondernemer veranderde

Hoe Eric van boze compagnon in blije ondernemer veranderde

Stel je voor... je runt een goed lopend bedrijf, maar het is te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Een overname biedt uitkomst en enthousiast verkoop je de zaak, waarbij je een deel van de aandelen onderhandelt. En dan opeens ben je een boze compagnon.

Het overkwam Eric en het zat hem verre van lekker dat hij met zijn nieuwe bedrijf niet bereikte wat hij wilde. Hoe harder hij werkte, hoe bozer hij werd. Op anderen wel te verstaan, want aan hem lag het natuurlijk niet.

Dat Eric zich hier enorm in vergiste, vertelt hij je zelf in deze blog met persoonlijke video en openhartig testimonium. Met als resultaat dat hij van boze compagnon in blije ondernemer veranderde, en ook geen rozen hoeft te plukken om op zijn hoed te zetten.

Wil jij dat ook? Doe dan je voordeel met deze blog, waarin je boze compagnon rustig kunt vervangen door boze directeur, manager of ondernemende professional. En mocht je niet willen weten dat jij dit zelf bent, doe dan net of het over een ander gaat. Wie wijst naar een ander, wijst met drie vingers naar zichzelf. Laat dat nou net zijn waarover deze blog gaat...

Maak kennis met Eric

"Het ligt bij mezelf. Ik ben degene die stress kan veranderen en niemand anders."

Zo opgewekt als Eric zich in deze video uit, zo weinig opgewekt was hij toen ik hem ontmoette. In het vervolg vertelt Eric je zelf hoe hij zichzelf opnieuw uitvond door deel te nemen aan het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress'.

Zijn testimonium heb ik in het vervolg compleet aangehaald met slechts hier en daar een kop, link of toelichting van mij. Want een boze Eric wil ik natuurlijk niet op mijn geweten hebben 😉

Zichzelf in de weg zitten

"In de tijd dat ik jou leerde kennen kenmerkte mijn leven zich door hard werken, het niet bereiken van mijn doelen en frustraties. Ik had te weinig focus, waardoor ik mijn tijd, geld en energie verspilde. Daarmee zat ik mezelf zowel zakelijk als privé hinderlijk in de weg."

Geen balans en plezier

"Ik was overgevoelig, prikkelbaar en vermoeid. Ook miste ik balans en plezier. Zeker dat laatste ontbrak op enig moment totaal, doordat de samenwerking met mijn compagnon iedere dag stroever liep. En ik maar volhouden dat we complementair waren, terwijl we ons bedrijf niet vanuit gezamenlijke waarden, normen en doelen runden."

Ambities stranden

"Niet verwonderlijk dat er van mijn ambities weinig terechtkwam en dat ik ook met de organisatie, teams en medewerkers nauwelijks stappen vooruitzette. Sterker nog, ik zag mensen die het voorheen prima naar hun zin hadden bij het bedrijf dat ik ad interim aanstuurde, ontevreden rondlopen, solliciteren en vertrekken. Dat was niet wat ik voor ogen had met de verkoop aan dit grotere IT-bedrijf. En het was ook niet waar ik me pluis bij voelde als directeur en aandeelhouder, laat staan als mens."

Boosheid op omgeving

"Achteraf weet ik haarfijn waar de schoen wrong, maar op dat moment leidde het tot boosheid, vooral gericht op mijn omgeving. Toen ik op een dag tegen mijn vriendin zei dat mijn werk me geen plezier en voldoening gaf en ik ermee wilde stoppen, was haar enige en korte reactie: Hè, hè, eindelijk!"

Bye, bye boze compagnon

"Om zover te komen was mijn deelname aan jouw leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' (MSMS) onontbeerlijk. Het heeft me bewust gemaakt dat ik vanuit mijn persoonlijke missie en visie wil werken én leven. Stoppen met heel veel 'moeten' en starten met 'willen' waar ik blij van word. Door dingen te doen waarin ik mijn energie kwijt kan en waarvan ik energie krijg."

Verkoop aandelen

"Dit bleef niet zonder zakelijke gevolgen. Eind 2022 ben ik, in samenspraak met mijn compagnon, tot de conclusie gekomen dat onze wegen gingen scheiden. Begin 2023 heb ik mijn aandelen verkocht, wat een opluchting!"

Focus op eigen bedrijf

"Sindsdien focus ik me maximaal op Stemda consultancy, dat ik al in 2013 ben gestart. En weet je waarom? Om te doen waar ik in geloof en waarin ik plezier heb! Oftewel, als dichtstbijzijnde buitenstaander, MKB-ondernemers helpen om hun doelen te benoemen en te bereiken in plaats van fulltime programmamanager, projectmanager of interim-manager zijn."

Eigen verantwoordelijkheid

"Terwijl ik steeds meer voor mezelf koos, verdween ook mijn boosheid op anderen als sneeuw voor de zon. Dankzij het leiderschapsprogramma werd me duidelijk dat ik mijn eigen verantwoordelijkheid ontliep door steeds weer naar anderen te wijzen als dingen niet gingen zoals ik het wilde. Wat was mijn eigen aandeel hierin? En waarom zouden anderen doen wat ik wilde als ik daarin zelf niet het effectieve voorbeeld gaf?"

Stoppen met love junken

"De love junk in mij ging netelige kwesties liever uit de weg of bedekte deze met de mantel der liefde. Ook gaf ik anderen veel te lang het voordeel van de twijfel, waardoor ik mijn eigen belangen opzijzette of halfbakken diende. Terwijl ik vriendelijk bleef lachen, voelde ik me niet gezien, gehoord en gewaardeerd en bouwden de boosheid en frustraties zich op. Over de ander die "het me aandeed", totdat ik me realiseerde dat ik "het" mezelf aandoe!"

Welkom blije ondernemer

"Samenvattend kan ik alleen maar concluderen dat MSMS werkt en haar naam waarmaakt!! Het is een zeer gedegen en goed leiderschapsprogramma met uitdagende, confronterende en activerende begeleiding, waardoor mijn betere, assertieve ik echt uit de verf is gekomen. Bye bye boze compagnon, welkom blije ondernemer."

Mentaal en fysiek fit

"Ik stap iedere morgen om half zes uit mijn bed om met veel plezier en energie aan de dag te beginnen. Ik neem de tijd voor mezelf (denk aan lezen, sporten, wandelen e.d.) en ik help ondernemers die bij mij passen. Ik werk niet thuis en doe niet aan overuren, waardoor ik alle tijd heb voor mijn andere levens: ik en mijn familie/vrienden en Marian. Ik voel me nu echt mentaal en fysiek fit!"

Meer succes, veel minder stress

"Voor mij zijn meer succes en VEEL minder stress realiteit en daar ben ik enorm blij mee. Waar ik ook heel blij mee ben is dat ik mezelf dit programma heb gegund, doordat ik niet ben blijven hangen in obstakels als "Heb je daar wel tijd voor?" en "Het is toch een smak geld". Wat het programma "kost" staat in schril contrast tot wat het oplevert en zeker omdat je er je hele verdere werk en leven mee voortkunt.

Het ligt bij jezelf

"Waar ik het allerblijst mee ben, is dat ik nu weet dat het bij mezelf ligt. Ik ben degene die stress kan veranderen of weghalen en niemand anders. Dus voor wie dit leest: ga aan jezelf werken en leef jouw leven. Margriet kan je hierbij fantastisch uitdagen en confronteren, maar bovenal helpt ze je steeds weer een stap verder. Net zolang tot je bent wie je het beste kunt zijn: jezelf!"

Blije Eric

"Margriet, dank je wel voor alles wat je me hebt geleerd en de blije Eric die ik daardoor ben geworden. Je bent een van mijn beste investeringen ooit!"

Ben jij een boze compagnon?

Herken jij jezelf in het verhaal van Eric, omdat je een boze compagnon, directeur, manager of ondernemende professional bent?

Het overkomt de besten, dus geneer je niet om het onder ogen te zien. En nog slimmer, grijp effectieve hulp met beide handen aan, zodat ook jij voortaan relaxed excelleert in jouw topjob. Scheelt rozen plukken om op je hoed te zetten, want die laatste draag je waarschijnlijk toch niet 😉

Met de volgende opties kun je direct starten.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met een boze compagnon zijn of hebben delen? Laat hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Search

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact