fbpx

Bouwen aan de business? DGA Sander verbeterde 300%!

Bouwen aan de business? DGA Sander verbeterde 300%!

Weet je wat het grote nadeel is van hard werken in de business? Dat je dan geen tijd en energie hebt om te bouwen aan de business! Als ambitieuze directeur, manager of ondernemende professional bewijs je jezelf daarmee geen dienst, maar ook je klanten, collega's en dierbaren doe je ernstig tekort.

Want hoe kom je aan innoveren toe als je geen tijd hebt om je eigen werk tijdens kantooruren te doen? En zeker met de krapte op de arbeidsmarkt, waardoor goed personeel niet te vinden is. Dan is het fijn als iedereen de handjes laat wapperen, toch? Helemaal als dat handjes met kennis, kunde en ervaring zijn!

Ook Directeur DGA Sander van Gooi's Bouwbedrijf BV wist dat hij niet goed bezig was door continu alle gaten dicht te springen. Maar wat moest hij anders? En vooral hoe kon hij anders? De bouwcrisis lag nog vers in zijn geheugen, terwijl de coronacrisis alweer speelde.

In deze blog - met openhartige getuigenis en persoonlijke video - ontdek je hoe Sander 300% verbeterde, doordat hij ging bouwen aan zijn business. Maar vooral aan zichzelf, tot grote vreugde van iedereen! 😊

Maak kennis met Sander

"Voor klanten, vrienden en familie ben ik 300% veranderd!"

In het vervolg haal ik Sanders eigen woorden met veel plezier aan, waarbij ik her en der een toelichting, kopje of link heb toegevoegd.

Wat een vragen

Onze eerste kennismaking maakte grote indruk op Sander.

"Maart 2021 hebben wij voor het eerst kennis mogen maken, en wat voor kennismaking! Tijdens deze 'intake' stelde jij zoveel vragen waar ik antwoorden op moest geven, waarop jij weer vragen stelde (waarop ik weer moest antwoorden)."

Niet op alle vragen had Sander antwoord. En soms vond hij het ook gĂȘnant om de antwoorden te geven. Waarom wilde ik dat allemaal van hem weten? Hij kende me amper, maar dit ging niet over koetjes en kalfjes...

In het nauw

"Het zweet brak bij mij uit en mijn nekharen gingen overeind staan. De eerste tien minuten vond ik jou een 'vervelende' vrouw, maar al gauw wist ik dat jij de vinger op de juiste -zere- plek had gelegd. Niet jij was diegene die mij in het nauw had gedreven, dat was ikzelf. Op dat moment wist ik dat ik met de juiste persoon aan tafel zat."

Het ijs was gebroken! Sander zag zijn eigen aandeel onder ogen en hij liet zich hierop aanspreken. Vanaf dat moment was hij een open boek en dat is hij gebleven.

Groei stagneerde

Direct nam hij me mee in zijn ambities en hoe de groei hierin stagneerde.

"De reden voor onze kennismaking, was dat ik in juni 2020 Gooi's Bouwbedrijf had overgenomen. De onderneming zit vol potentie om te groeien en te bloeien. Voortvarend ging ik aan het werk, maar al gauw kwam er een aantal zaken op mijn pad waardoor de beoogde groei stagneerde."

Lange werkdagen

Op de krappe arbeidsmarkt en schaarste aan bouwmaterialen had Sander geen invloed, maar op zijn eigen tijd en energie wel.

"Ik werkte te vaak en te veel in de onderneming in plaats van aan de onderneming. Om dat te compenseren werden mijn werkdagen langer en mijn weekenden korter. Ondertussen verdween mijn focus, vergat ik mijn gezin veel te vaak en wilde mijn personeel niet meegaan in mijn ideeën."

Steeds meer stress

De gevolgen bleven niet uit. Sanders lichaam en geest begonnen te protesteren, zijn dierbaren ook.

"Mijn lontje werd steeds korter en ik ervoer steeds meer stress, met alle gevolgen van dien. Ik wist dat ik het voor mezelf anders moest doen, maar ik wist simpelweg niet hoe. Onze kennismaking kwam wat dat betreft op het juiste moment."

Keuze snel gemaakt

De nood was hoog, de tijd was rijp en de motivatie was groot.

"Tijdens ons eerste gesprek had ik verder niet veel 'nadenktijd' nodig om te beslissen dat ik heel graag aan het leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' (MSMS) wilde deelnemen."

Voor de ontwikkeling van zijn organisatie besloot Sander aanvullend gebruik te maken van exclusieve 1 op 1 PowerSessies. Hij was klaar met doen wat niet werkt, dus meten is weten. De organisatiescan van FFT gaf direct helderheid, waardoor Sander precies wist hoe de vlag erbij hing en wat hij te verbeteren had. En denk maar niet dat Sander daar nog gras overheen liet groeien. Het bouwen aan Gooi's Bouwbedrijf was begonnen - voor iedereen!

Bouwen aan de business

Zonder bouwen aan Sander, geen bouwen aan de business. Van begin tot eind was Sander 100% gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen en daarmee uit zijn omgeving.

"In juni 2021 is MSMS van start gegaan en 20 april 2022 was de laatste bijeenkomst. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd van jou, van mijn mededeelnemers maar ook van mezelf."

300% verbeterd

Van leven om te werken transformeerde Sander naar werken om te leven, waardoor hij 0% overuren, 25% productiever en 100% leven fluitend waarmaakt. En zijn omgeving fluit vrolijk met hem mee.

"Door het maken van 'huiswerk', zoals het maken van mijn eigen Persoonlijk Succes Plan, het bijhouden van mijn weekverslag en actief bezig zijn met de stof uit het programma ben ik 300% veranderd. Uiteraard in de goede zin van het woord. En dit zijn - nota bene - niet mijn eigen woorden, maar van familie, vrienden en zakenrelaties."

Behaalde successen

Sander zou Sander niet zijn, als hij deze claim vervolgens niet expliciet maakt 🙂 De feiten en het concreet waarneembaar gedrag dus, oftewel outtake versus intake.

"Onderstaand een aantal van mijn behaalde successen en voel je vrij om deze te benoemen tijdens presentaties, gesprekken met anderen etc.:

Bovenstaande punten zijn slechts een kleine greep uit het totale resultaat wat ik met MSMS heb bereikt."

Dubbele trots

Sander vat zijn getuigenis samen met dubbele trots, die hij terecht niet onder stoelen of banken steekt.

"In zijn totaliteit kan ik concluderen dat ik mezelf heb gevonden. Allereerst leef ik nu vanuit mijn eigen normen en waarden en die pas ik toe op mijn onderneming. Ook mijn persoonlijke missie en visie heb ik helder voor de geest en pas ik nu toe op de business. Op mijn bedrijf ben ik daardoor nog trotser geworden. Ten tweede heb ik de juiste balans gevonden tussen werk, gezin en mezelf. Wat dat betreft heb ik dus ook voldoende 'me-time' ingepland staan, iets waar ik ontzettend trots op ben." 

Hartelijk dank

En natuurlijk ontbreekt een woord van dank ook niet 😉

"Ik wil je dan ook, voor zover het nog niet duidelijk was, hartelijk danken voor de goede begeleiding. Het leiderschapsprogramma MSMS van Fit For Thought - denkadvisering beveel ik van harte aan bij ondernemers, directeuren en leidinggevenden!"

Samen bouwen aan de business?

Herken jij jezelf in het verhaal van Sander? En ben je het zat om nog langer harder te werken, waardoor je jezelf en je omgeving verwaarloost? Ik help je graag te bouwen aan je business zonder iets of iemand tekort te doen. Met de volgende drie opties kun je meteen van start.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met bouwen aan de business delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts Ă©Ă©n uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact