fbpx

Toptips & Succesartikelen

Hoe Eric van boze compagnon in blije ondernemer veranderde

Hoe Eric van boze compagnon in blije ondernemer veranderde

"Ben je boos, pluk een roos. Zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed."

Ken je dit rijmpje uit de oude doos? Of uit je poesiealbum? 

En werkt het in jouw job aan de top als anderen niet doen wat je wilt, waardoor ze jouw doelen of resultaten frustreren? 

Grumpf! Voor Eric hielpen rozen en hoeden in ieder geval niet om van boze compagnon in blije ondernemer te veranderen. Wat wel werkte – en nog elke dag doorwerkt – onthult hij zelf in deze blog.

Waarschuwing: Erics video en testimonium kunnen confronterend zijn. Word je boos? Pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed 😉
toen was geluk nog heel gewoon

Mijn doorbraak naar succes – deze verjaardag 7de mijlpaal

Hieperdepiep hoera! Op 29 november 2023 vier ik mijn 57ste verjaardag.

Een 7de mijlpaal in overleven, omdat ik op deze datum zes jaar en zeventien dagen ouder ben dan mijn lieve moeder is geworden.

Waarom haar leven en overlijden relevant is voor mijn doorbraak naar succes, ontdek je in deze heel persoonlijke blog, die tegelijkertijd heel universeel is. Hij gaat over groei en hoe je jezelf soms onbewust saboteert.

Omdat je jezelf daarmee hinderlijk in de weg kunt zitten, heb ik drie traktaties voor je waarmee je uit je eigen 'waanzin' kunt stappen. Zodat ook jij jouw doorbraak naar succes maakt - Einstein juicht het toe!

Laat je me weten welke traktatie je kiest?

Ik sta voor je klaar om je naar een productief en ontspannen leven te helpen, waarbij elke dag een feestje is.
Cijfers over werkstress

Cijfers over werkstress – doorbreek jij het taboe al?

Wist je dat het elke derde week van november week van de werkstress is? En wist je ook dat deze week al tien jaar op rij georganiseerd is, zodat werkende Nederlanders inzien dat werkstress te voorkomen is?

Desondanks is werkstress nog steeds beroepsziekte nummer 1 met alle schade voor de BV Nederland van dien. De kosten van verzuim door stress rijzen de pan uit en ook het aantal werkenden met burn-outklachten stijgt gestaag.

Maar hoe krijgen we het tij dan wel gekeerd? En wat kun jij hier als directeur, manager of ondernemende professional zelf aan doen, zodat jij deze rekening niet langer gepresenteerd krijgt? 

In deze blog vind je de antwoorden in enerzijds de trends en ontwikkeling van oorzaken, gevolgen en kosten voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen en anderzijds praktische handvatten om het taboe op werkstress goed en snel te doorbreken. 

Geen tijd te verliezen dus, tenzij jij verwacht dat de volgende week van de werkstress spontaan wonderen brengt... 😉
efficiënt samenwerken in 5 stappen

Efficiënt samenwerken in 5 stappen (past op een A4'tje)

Efficiënt samenwerken! Wie snakt er niet naar? 

Want hoeveel tijd, geld en energie verdampen er dagelijks in je werk zonder dat je er je klanten of collega's mee dient. Om over je privéleven en je gezondheid nog maar te zwijgen. 

Maar hoe pak je dit aan als jij nu al geleefd wordt door de waan van de dag – en je collega's ook? 

Geen nood! In deze blog vind je vijf eenvoudige stappen, waarmee je efficiënt samenwerken wel voor elkaar krijgt – ook met meerdere mensen en meerdere teams. 

En ze passen ook nog op een A4'tje! 
foute uitspraken aan de top

Foute uitspraken aan de top? Zo voorkom je ze!

Weet je wat ik een van de leukste dingen vind in mijn werk? Dat ik complexe puzzels mag oplossen met ambitieuze mensen van divers pluimage.

Maar soms rijzen de haren mij te berge als ik hoor hoe sommige directeuren, managers en ondernemende professionals over hun collega's praten.

In deze blog deel ik daarom de tien meest foute uitspraken, die ik ooit hoorde aan de top. En hoe je deze effectief aanpakt, zodat ze jouw resultaten en relaties niet verzieken.
Om hulp vragen - ook voor jou zo'n verschrikkelijke monster?

Om hulp vragen – ook voor jou zo'n verschrikkelijk monster?

Vind jij om hulp vragen moeilijk? Je bent niet de enige! 

Sterker nog, hoe hoger in de boom, hoe verschrikkelijker het monster, want...
 
Helaas helpt wat je net op de puntjes invulde niet om relaxed te excelleren aan de top. Wat wel helpt is weten hoe je jezelf saboteert. 

In deze blog vind je daarom 63 redenen waardoor jij om hulp vragen tot een verschrikkelijk monster maakt. 

Ook onthul ik mijn eigen supersaboteur, waardoor ik mezelf van knellende familiaire ketenen heb kunnen bevrijden. Met licht en lucht als resultaat, zowel in mijn lichaam en geest als in mijn werk, privéleven en hobby's. 
Meer laden...

Vind meer tips en artikelen

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Altijd up to date FFT
Direct contact