fbpx

Toptips & Succesartikelen

Petra van Neerven

Van gefrustreerde manager naar zelfverzekerde interimSTER

Weet je wat een van de grootste frustraties is van ambitieuze directeuren, managers en ondernemende professionals? Dat ze niet vooruitkomen in hun carrière! Hoe hard ze ook werken en hoe goed ze ook zijn, toch krijgen ze geen groeikansen binnen hun organisatie. En dat vreet aan ze, waardoor ze steeds ongelukkiger worden in hun werk. Ook fabrieksmanager Petra liep met haar ziel onder haar arm, totdat ze van de HR business partner mijn leiderschapsprogramma kreeg aangereikt. In deze blog – met persoonlijke video en openhartige getuigenis - ontdek je hoe Petra binnen een jaar van gefrustreerde fabrieksmanager naar zelfverzekerde interimSTER transformeerde.
Ben van den Berg Rabobank

Hoe je je als love junk wél geliefd maakt - leer van Ben

Accountmanager Ben was een love junk en overdreven perfectionist. Aardig gevonden worden en geen nee kunnen zeggen waren zijn motto's. Helaas maakte hij hier weinig vrienden mee. Ben kwam zijn afspraken niet na, conflicten ging hij uit de weg en inhoudelijk sloeg hij regelmatig de plank mis. Terwijl de irritaties bij collega's groeiden, daalden zijn prestaties en voelde Ben zich steeds minder gelukkig in zijn werk en thuis. Totdat de maat vol was. De manager van Ben haalde hem van zijn portefeuille en startte een verbetertraject voor mogelijke herplaatsing op een passende plek. In deze blog - met persoonlijke video en openhartige getuigenis - ontdek je hoe Ben wél geliefd werd bij zijn collega's door zijn love junk in te ruilen voor assertiviteit. Ook zijn faalangst verdween daarmee als sneeuw voor de zon.
Waarom kritiek je helpt om jouw kwaliteiten te ontdekken

Waarom kritiek een cadeau is - ontdek je kernkwaliteiten

Sta jij open voor kritiek? Veel directeuren, managers en ondernemende professionals zeggen van wel. Maar laten dit niet blijken in hun houding en gedrag. Zij kiezen voor de tegenaanval. En schaden daarmee zichzelf, de ander en hun team. Wil je weten waarom ze dat doen? En hoe jij niet in die valkuil trapt? Lees dan deze blog, zodat je kritiek voortaan als cadeau ontvangt.
10 manieren om effectief prioriteiten te stellen - test jezelf

10 manieren om effectief prioriteiten te stellen – test jezelf

Vind je het lastig om prioriteiten te stellen? Dan is het risico groot dat de waan van de dag regeert, waardoor jij achter de feiten aanloopt. In je werk, privéleven en hobby's verkwansel je jouw tijd aan dingen die niet urgent zijn, niet belangrijk zijn of – erger nog – aan allebei. Zonde, want het kan zoveel slimmer, sneller en leuker. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je Geef daarom nu prioriteit aan deze blog waarin je tien manieren om effectief prioriteiten te stellen krijgt aangereikt. Inclusief zelftest, twee inspirerende ondernemersverhalen en een onverwachte love story.
Klein door stress? Gerard en Alfred kozen voor groot met succes!

Klein door stress? Gerard en Alfred kozen voor groot met succes!

0% overuren. 25% productiever. 100% leven. Hoe heerlijk zou dat zijn? En nog fijner als je hiervoor niet zelf het wiel hoeft uit te vinden, maar het enkel voor je hoeft te laten draaien! In deze blog ontdek je hoe je niet meer klein blijft door stress, maar groot wordt met succes. Met dank aan Gerard - Service Manager en Board Lid - en Alfred - DGA van een productiebedrijf - die een zeer persoonlijk boekje opendoen.
Waarom investeren in samenwerken een opstap naar innovatie is

Waarom investeren in samenwerking de beste innovatie is

Samen innoveren? Iedereen heeft er de mond vol van, maar ondertussen komt er bitter weinig van terecht. Want hoe krijg je je team in beweging, houd je het in beweging en bereik je dan ook nog wat je wilt? Zonder verspilling van tijd, geld en middelen en met relaxte, blije mensen? Pfff, ga er maar aan staan. De moed is jou inmiddels wel in de schoenen gezakt, want met de professionals in jouw team is het lastig samenwerken. De een weet het nog beter dan de ander, ballen worden continu teruggekaatst en er is altijd wel iets wat niet juist, niet tijdig, niet volledig of niet betrouwbaar is. Hoe je afrekent met dit 'gejamaar', zodat je team wel aan het innoveren slaat, ontdek je in deze blog. En het mooie is dat investeren in samenwerking meteen de beste innovatie is die je kunt doen. Het praktijkverhaal van de afdeling I&E van Universiteit Utrecht spreekt boekdelen, dus ga ervoor. Je teamleden zullen je dankbaar zijn en jij jezelf ook!
Els Niemegeerts, van uitgeknepen citroen naar business performance coach

Van uitgeknepen citroen naar business performance coach

Voel jij je ook een uitgeperste citroen in jouw functie aan de top? Hoe hard je ook werkt, nooit ben je klaar. En hoeveel tijd en energie je ook besteedt, altijd kan het beter, slimmer of sneller. Om moedeloos van te worden, toch? Terwijl je al zo moe en uitgeblust bent! Toen ik COO Els in 2018 ontmoette, was dit exact haar situatie. Ze stevende hard op een burn-out af, maar had geen idee hoe ze die kon afwenden. Niets wat ze geprobeerd had werkte. Ze was ten einde raad. Dat ze in 2022 fris en fruitig zelfstandig zou ondernemen als business performance coach kon ze toen nog niet bevroeden. En evenmin hoe het pad daar naartoe haar lichtjaren vooruit hielp. In deze blog vertelt ze het je zelf – in een video, testimonium en mail, waar haar passie, energie en plezier vanaf spatten.
Doelen stellen zonder jezelf te frustreren? Wees SMART!

Doelen stellen zonder jezelf te frustreren? Wees SMART!

Vergaderen? Blèh. Behalve als je SMART bent, dan wordt het ineens leuk. Hoe je offline, online en hybride vergaderingen leuk maakt – en nuttig en constructief – verklap ik je in deze blog. En wat nu zo prettig is: je ontdekt in één moeite door hoe je tijd voor jezelf overhoudt, je project op tijd afkrijgt én volgende maand 2 kilo lichter bent.
Waarom goed nooit goed genoeg is - en hoe je dat voorkomt

Waarom goed nooit goed genoeg is – en hoe je dat voorkomt

Zeg eens eerlijk… vind jij jezelf goed genoeg? Of heb jij altijd wel iets te mitsen of te maren, omdat je het slimmer, sneller of beter had gekund? Je bent niet de enige! Vele ambitieuze directeuren, managers en ondernemende professionals zitten zichzelf hinderlijk in de weg, omdat goed nooit goed genoeg is. Terwijl het prima mogelijk is om op je best te functioneren – zonder iets of iemand tekort te doen. Wat denk je van 0% overuren, 25% productiever werken en 100% leven? In deze blog doe ik een bekentenis over nooit goed genoeg zijn. En ik leer je er in vijf stappen eenvoudig aan ontsnappen.
Hoe Angela haar familiebedrijf relaxed de baas werd

Hoe Angela haar familiebedrijf relaxed de baas werd

Wie is de baas in jouw bedrijf? En wat gebeurt er met jou en het bedrijf als zware tijden zich aandienen, waardoor groei en bloei veranderen in snoei en saneren? DGA Angela had met dit bijltje te hakken ten tijde van corona - en dat ging haar niet in de koude kleren zitten. Ze zat er zakelijk en privé flink doorheen, totdat ze besloot om haar lijderschap te veranderen in leiderschap. Welk life changing cadeau Angela zichzelf gaf – en daarmee ook haar broers, werknemers en dierbaren – vertelt zij zelf in deze blog met blije video en testimonium recht uit het hart.
Help, een jaloerse collega – 15 tips tegen jaloezie in je team

Help, een jaloerse collega – 15 tips tegen jaloezie in je team

Wat doe je als je collega jaloers is? Of als je hele team over elkaar heen buitelt van jaloezie? Het groene monster zijn geniepige gang laten gaan is geen optie, omdat onderhuidse kift, ziekmakende roddel of zelfs regelrechte sabotage samenwerking en groei in de weg staan. Wat wel werkt zijn de 15 tips tegen jaloezie in je team, die ik in deze blog voor je verzameld heb. De meeste tips zijn gemakkelijk uit te voeren. En eentje is voor de meeste directeuren, managers en ondernemende professionals wat moeilijker. Succes.
van voornemens naar resultaten

Van voornemens naar resultaten – dit zijn de 7 succesfactoren

Goede voornemens. De weg naar de hemel is ermee geplaveid. De eerste weken van januari ook. Weet jij nog wat je je plechtig voornam, 31 december? Stoppen met roken, drinken en stressen. Meer tijd besteden aan je dierbaren. Meer tijd vrijmaken voor dingen die je leuk vindt. Bijzonder dat zo'n nieuw jaar bij veel mensen het besef brengt dat het anders moet. Daarom ga je het dus anders doen. En wel vanaf 1 januari! Jammer dat van het anders doen meestal weinig terechtkomt. Daar zijn allerlei oorzaken voor aan te wijzen. Het resultaat is steeds: we stellen onszelf enorm teleur. Frustrerend. Weer niet gelukt. Net als vorig jaar. En alle jaren ervoor. In deze blog ontdek je waarom je telkens faalt om van jouw voornemens resultaten te maken. En ook hoe jij dit jaar wel slaagt.
Meer laden...

Vind meer tips en artikelen

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Altijd up to date FFT
Direct contact