fbpx

ADHD aan de top - het verhaal van DGA Rob

ADHD aan de top - het verhaal van DGA Rob

Je zult er maar last van hebben. Een hoofd dat altijd druk is, omdat je continu iets nieuws bedenkt. En waar je jezelf dan helemaal in verliest, omdat je nu eenmaal impulsief bent. Van ADHD aan de top had Rob toen nog geen idee...

Inmiddels weet DGA Rob wel beter en ook hoe hij zijn ADHD voor zich laat werken aan de top. Tot grote vreugde van zijn dierbaren die er een hard hoofd in hadden dat hij ooit nog geestelijk en lichamelijk tot rust zou komen.

Hoe Rob zich van zijn eindeloze harde werken verloste en de continue chaos in zijn hoofd en agenda een halt toeriep, vertelt hij je zelf in deze blog. In het vervolg vind je zijn verhaal integraal terug met her en der een toepasselijk kop of link van mij.

Samen op avontuur

"Eindelijk, daar is hij dan! Mijn testimonium over jouw leiderschapsprogramma 'Meer Succes, Minder Stress' dat ik van juli 2018 tot en met juni 2019 volgde. Wat is er sindsdien veel gebeurd en wat ben ik blij dat ik destijds het avontuur met jou ben aangegaan."

Impulsieve actie

"Want een avontuur was het. Ik had geen idee van jouw bestaan, totdat ik een bericht van jou op Facebook tegenkwam. In wat ik las herkende ik mezelf volledig en kennelijk was ik ook niet de enige directeur die tobde met stress. Voor ik het wist had ik geklikt op je advertentie en zat ik live bij jou aan tafel."

Zelftwijfel en smoezen

"Ging dat allemaal zonder slag en stoot? Welnee! Na die ene klik ging ik natuurlijk ernstig aan mezelf twijfelen of ik wel hulp nodig had, of dit wel de juiste hulp was en of ik het überhaupt niet zelf kon oplossen."

Hazenpad werkte niet

"Telkens als ik het hazenpad dreigde te kiezen, kwam jij met een mailtje of telefoontje op de lijn. En steeds weer confronteerde je me met mijn eigen smoezen. Want was ik ondertussen al van mijn stress af? En van mijn overuren en frustraties? Nee, nee en nog eens nee."

Niet loslaten

"Wat baalde ik van je 'gestalk' en dat je je als een 'pitbull' in me vastbeet. Maar oh, wat had ik het nodig! Juist doordat je me niet losliet, wist ik dat ik met jou vooruit kon komen. En dat is boven verwachting gelukt met duurzaam resultaat."

Eindeloos hard werken

"Tijdens onze kennismaking zijn we meteen de diepte ingegaan en hebben we al mijn wensen in werk, privé en hobby's geïnventariseerd. Waar ik absoluut vanaf wilde was mijn eindeloze harde werken, waardoor ik veel te weinig tijd voor mezelf, mijn vrouw, kinderen, familie en vrienden had. Daarnaast wilde ik dat mijn bedrijf loskwam van mij, zodat ik het over een aantal jaren zou kunnen verkopen."

Geen enkele controle

"Van alles zelf doen en geen enkele controle over mijn agenda ben ik stap voor stap aan het plannen, structureren en delegeren gegaan. Geen grote onhaalbare doelen meer, maar kleine overzichtelijke acties die direct een verschil maakten in werk of privé. En daar ook blij mee zijn - in plaats van dat goed nooit goed genoeg is. De materialen die je me aanreikte waren daarbij zeer behulpzaam, evenals de fantastische groep mededeelnemers. 'Gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugd is dubbele vreugd' is een spreekwoord wat echt van toepassing was."

Samen op berenjacht

"Wat een beren hebben we samen van de weg gejaagd en wat een lof en trompetgeschal als er weer een persoonlijke of professionele barrière was geslecht. Allemaal zaten we in hetzelfde schuitje en voor ons allemaal stond je elk moment klaar. Met praktische raad en daad, een aai over de bol of een schop onder de kont. Maar ook met een stevige ruk aan de teugels als een pas op de plaats noodzakelijk was om te genieten, lanterfanten of grenzen te stellen."

Focus op uitblinken

"Hoe beter ik mijn normen en waarden helder kreeg, hoe effectiever en efficiënter ik ging functioneren. Niet meer doen wat ik niet goed kan of niet leuk vind, maar me focussen op waar ik in uitblink: new business development, marketing en sales. Lekker 'buiten spelen' dus, terwijl collega's de interne organisatie laten reilen en zeilen."

Tijd voor privé

"Mijn overuren verdwenen als sneeuw voor de zon, evenals mijn korte lontje en slapeloze nachten. In plaats van avonden achter de laptop en in de weekends bijkomen van mijn doordeweekse stress had ik nu tijd voor uitstapjes met mijn vrouw en zonen, bezoek aan mijn vader – mijn grote voorbeeld â€“ en varen op onze boot."

ANWB-stel

"Voor ik het wist waren mijn vrouw en ik het 'ANWB-stel' waar ik in de intake nog van droomde: elk weekend de ANWB-laarzen en het ANWB-regenpak aan en lekker saampjes of met vrienden de woelige baren op. Ik heb er zelfs de gezamenlijke successendag in juni voor laten schieten."

ADHD aan de top

"En hoe is het nu – 4 jaar na het einde van 'Meer Succes, Minder Stress' – met mij, de zaak en het 'ANWB-stel'? Helemaal in balans! Ik zit goed in mijn vel, doe wat ik wil en vertoef inmiddels van vrijdag tot en met maandag met vrouwlief op het water. Mijn bedrijf heb ik verkocht en ik kan zelf bepalen hoelang ik nog wil werken. Waar en wanneer ik werk is eveneens aan mij, en dat zal nog vaker vanaf de boot gaan worden."

Dankbaarheid

"Terugkijkend op de afgelopen 5 jaar ben ik zeer dankbaar dat ik zo impulsief op jouw advertentie klikte, waardoor jij in mijn werk en leven kwam. Zonder jou had ik niet bereikt waar ik nu sta en was ik nog steeds bekaf achter mezelf aan het aanlopen."

Ondernemen met ADHD

"Uit onderzoek is gebleken dat ik ADHD heb wat me enerzijds zeer creatief en ondernemend maakt, maar anderzijds ook bijzonder chaotisch en vermoeiend. Dankzij alles wat ik van jou heb geleerd, weet ik nu vlot en vaardig met deze plussen en minnen om te gaan. Meer succes en minder stress zijn daardoor heuse feiten geworden, zowel voor mij als mijn omgeving."

Beter mens

"Voor iedereen die niet op z'n best functioneert als directeur, manager of ondernemende professional raad ik jouw leiderschapsprogramma van harte aan. Je wordt er een beter mens van voor jezelf en anderen, zowel zakelijk als privé. De enige randvoorwaarde is dat je er zelf 100% voor gaat! Dus word je gestuurd door een ander, doe dit programma dan zeker niet. Maar wil je zelf, bel, mail of app Margriet!"

Top functioneren met of zonder ADHD

Wil jij ook zo relaxed leren excelleren als DGA Rob? En ben je bereid om jezelf bij de lurven te pakken, omdat je niet langer wilt leven om te werken? Of je nu wel of geen last hebt van ADHD aan de top maakt niet uit. En ook niet of je dit eventueel nog niet weet.

Duizenden ambitieuze directeuren, managers en ondernemende professionals uit honderden organisaties gingen je de afgelopen decennia voor om 0% overuren, 25% productiever en 100% leven waar te maken. Ook na jaren profiteren zij nog dagelijks van de 5 Stappen Van Stress Naar Succes die zij hebben leren zetten.

Wil jij ook van mijn hulp gebruikmaken? Maak dan je keuze uit een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw verhaal met ADHD aan de top delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk. 

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Zoek

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact