fbpx

9 manieren om te de-escaleren en 1 tegenaanval

9 manieren om te de-escaleren en 1 tegenaanval

Escaleren helpt niet als je je aangevallen voelt, de-escaleren wel. Maar hoe doe je dat op het moment suprême als je geregeerd wordt door je emoties?

Het liefst dien je de ander dan stevig van repliek, toch? Want wat hij zegt klopt niet, hoort niet of mag niet. Of je vindt het onzin, onprofessioneel of onnadenkend. Om nog maar te zwijgen over wat je van de persoon in kwestie vindt...

Voordat je er erg in hebt, flap je er een reactie uit die werkt als een rode lap op een stier. Met als resultaat dat de ander nog harder begint te briesen en brullen. Of zelfs in volle vaart op je afstormt. Van relaxed en productief samenwerken is dan weinig sprake en van 'de zaak' en 'de relatie' dienen evenmin.

In deze blog laat ik je daarom kennismaken met 9 manieren om succesvol te de-escaleren. Ook krijg je 1 tegenaanval als de ander desondanks olie op het vuur blijft gooien.

Hoe houd je het hoofd koel?

Zeker aan de top is het essentieel dat je weet wat de-escaleren is en hoe je dit vlot en vaardig doet. Want als jij het hoofd niet koel houdt, wie doet het dan wel?

Als directeur, manager en ondernemende professional lig je onder het vergrootglas, zowel professioneel als persoonlijk. Daardoor is er altijd wel iets op je aan te merken. En zo niet, dan toch. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

In de volgende video ontdek je hoe je het hoofd koel houdt als anderen niet enthousiast reageren op iets wat jij graag wilt of belangrijk vindt. Sterker nog je ontmoet alleen maar weerstand, waarbij niets of niemand wordt gespaard. Ook jij moet het ontgelden, waardoor het je grote moeite kost om de ander niet links of rechts verbaal om de oren te slaan.

Helaas maak je met dergelijke foute uitspraken geen vrienden en dien je daarmee evenmin jouw doelen en resultaten. Dus beter de wijste zijn en jezelf uitleven in het toepassen van de 9 manieren van de-escaleren. Inclusief niet mis te verstane uitsmijter als geen van deze 9 manieren blijkt te werken!

9 manieren om te de-escaleren

Heb je de video bekeken? Dan weet je nu hoe je niet 'hapt' als anderen jouw idee, plan of besluit met de grond gelijk maken. In plaats daarvan zorg je ervoor dat de ander zich gezien en gehoord voelt, waardoor hij jou vervolgens ook kan zien en horen.

Hieronder vind je de 9 manieren om te de-escaleren op een rijtje - inclusief de tegenaanval als niets anders blijkt te werken.

9 manieren om te de-escaleren en 1 tegenaanval

Oefening baart kunst

Hoe effectief pas jij deze 9 manieren van de-escaleren toe? En hoe vaak voorkom je daarmee dat je de tegenaanval nodig hebt?

Vaker wel dan niet? Ga zo door en geniet van de resultaten die je samen boekt. Je combineert 'hard op de zaak' en 'hart voor de mens' assertief.

Vaker niet dan wel? Ontdek welke waarnemingsfouten, interpretatiefouten en evaluatiefouten jou in de weg zitten. Daardoor haal je niet het beste uit jezelf noch uit de ander.

Kun je hierbij mijn hulp gebruiken, maak dan gebruik van een van de volgende opties.

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met deze 9 manieren om te de-escaleren - en de tegenaanval - delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind meer tips en artikelen

Search

Categorieën

Basis voor succes
Eigen verantwoordelijkheid
Samenwerken
Stress
Transparant communiceren
Verzuim & nalatigheid
Direct contact